/files/assets/big_promo/ks-website-om-os-hvid.png

KS fagpolitik - aktuelt

Her på siden kan du kan følge med i de emner, vi har fokus på i kommunikationspolitisk udvalg, og du kan se, hvad KS mener om aktuelle fagrelevante problemstillinger

Maj 2022

Leder i Kommagasinet

Af Cathrine Holm-Nielsen

Pas godt på vores jord

Mine børn er vilde med MGP! Nogle af sangene har vi hørt VIRKELIG mange gange. Der er svingende kvalitet (det er vist den pæne måde at sige det på), men én af dem, der er blevet genspillet igen og igen er sangen: Ingen plan B, der blev sunget af 14-årige Liva.

KS mener

Af Katrine Rudbeck Japsen

Kommunikatørers dataetiske kompas skal i spil

I Kommunikation og Sprog mener vi, at kommunikatøren har et ansvar for, at data bliver genereret og brugt på en etisk forsvarlig måde – vi kalder det for ’kommunikatørens dataetiske kompas’.

April 2022

Kommunikationspolitisk udvalg

Af Andreas Jacob Lindberg Reime

Der skal handling bag ordene

Du er måske begyndt at tænke mere på miljøet, køber mere økologisk og stiller krav til, hvilke kemikalier dit tøj indeholder. Men hvad tænker du egentlig om virksomheder, der profilerer sig på bæredygtighed? Er der for meget bla-bla-bla?

KS mener

Fra ingen beskyttelse til for lidt beskyttelse af privatansatte AMR

”6 uger er bedre end ingenting, men det er ikke nok. Arbejdsmiljørepræsentanter (AMR) på det private arbejdspladser bør have samme beskyttelse som de har på det offentlige arbejdsmarked,” siger KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen om den anbefaling om forbedring af AMR-beskyttelsen, der nu er kommet fra AMO-udvalget.

Marts 2022

KS mener

Af Marianne Jessing

Der er brug for en holdningsændring til alder og erfaring

Bliver man pludselig mindre arbejdsparat, når man fylder 60 år, eller er der andre faktorer, der spiller ind, så ledigheden stiger for dem, der har rundet de 60?

KS mener

Af Cathrine Holm-Nielsen

Stærkere fokus på kompetenceudvikling

Investerer du i din faglige udvikling? Gør din arbejdsgiver? Det er vigtigere end nogensinde før at efteruddanne sig som kommunikatør. Faget og dets brede pallette af under-discipliner gennemgår en rivende udvikling, som betyder, at KS’ medlemmer konstant får nye jobfunktioner, stillingstyper og ansvarsområder.

Leder i Kommagasinet

Af Cathrine Holm-Nielsen

Midt i en brydningstid

Den var forholdsvis hurtigt taget. Beslutningen om at bære titlen forperson, fremfor den af vedtægterne bestemte formandstitel.

Februar 2022

Leder i Kommagasinet

Af Cathrine Holm-Nielsen

Kom ud af busken

Siden jeg var lille, har min mor, utallige gange, som generel opmuntring til at stå-ved-sig-selv, genfortalt den samme historie fra hendes egen skoletid, om læreren der sagde; ”Kom ud af busken!”

Kommunikationspolitisk udvalg

Af Katrine Rudbeck Japsen

Diversitet begynder ikke i kommunikationsafdelingen

Forleden dag sad jeg og skrev på nogle af de budskaber, vi udvikler i Kommunikationspolitisk udvalg om fremtidens (og nutidens) krav til kompetencer hos kommunikatøren. Det konkrete budskab jeg arbejdede på hed ”kommunikatører skal tættere på forretningens strategi”. Det håber jeg naturligvis de fleste af jer er enige i.

Januar 2022

KS mener

Cathrine Holm-Nielsen

Dagpenge er jo ikke de studerendes mål

Regeringens aftale om en ny, og væsentligt ringere, dimittendsats kommer til at ramme en stor del af de nyuddannede hårdt, for satsen bliver så lav, at den reelt er svær at leve af.

KS mener

Cathrine Holm-Nielsen

Kommunikationsstuderendes digitale kompetencer skal sikres i studietiden

Det er fundamentalt, at de studerende har stiftet bekendtskab med digitale værktøjer, effektmåling og dataanalyse i løbet af studiet. Både i teori og i praksis.