Urimeligt, at SU-reformen rammer med tilbagevirkende kraft

6. marts 2024
Af Anne Nimb

De studerende, der i dag går på en bacheloruddannelse, og som er blevet forsinket, fordi de for eksempel har investeret i et studierelevant udlandsophold eller arbejde, bliver også ramt af politikernes beslutning om at sløjfe det fleksible, sjette SU-år, for den bliver nemlig indført med tilbagevirkende kraft. ”Helt urimeligt, for mange studerende risikerer jo at stå uden SU til at færdiggøre deres uddannelse,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Regeringens beslutning om at sløjfe det sjette SU-år rammer ikke bare de studerende, som begynder på uddannelser efter at lovforslaget træder i kraft. Det rammer også studerende, som er i gang med studierne, og som ikke har haft en chance for at planlægge studierne i forhold til, at fleksibiliteten med det sjette SU-år forsvinder.

”De har planlagt deres uddannelse i troen om, at de kunne trække på det fleksible SU-år. Og nu kan de risikere, at de ikke får SU, der svarer til, at de kan færdiggøre deres uddannelse. De studerende, der for eksempel har investeret i studierelevante aktiviteter, eller som har skiftet studie undervejs, kan blive nødt til at gældsætte sig selv for at komme igennem deres uddannelse. Jeg synes det er urimeligt, at de bliver ramt på den måde, fordi præmisserne skifter, og det havde de ikke en chance for at planlægge med.”

”Det rammer tilfældigt, og det rammer primært studerende fra hjem med lave indkomster og studieskiftere, og det er ikke rimeligt. Dem skal vi passe bedre på,” siger Cathrine.

Fusion
Job og karriere

Deltag i fokusgruppe og få et gavekort

Vi har brug for jeres input til at forme fremtidige arrangementer, der er relevante og spændende efter fusionen med DM.

Job og karriere

Er du også en af dem der arbejder i pausen? 3 tips til at sikre balance i dit arbejdsliv

Det stigende tids- og arbejdspres påvirker ofte KS’ernes arbejdsglæde. Her giver KS’ karriereteam dig et par tips til at navigere i det, plus et par anbefalinger til, hvordan du kan sikre en bedre work-life balance – alene og i samarbejde med din chef.

Fusion

Glæd dig til K-dagen 2025

I marts 2025 kan du som medlem af DM deltage i et nyt konferencekoncept, K-dagen 2025, som er skabt i forbindelse med fusionen mellem KS og DM.

Edit page