Tæt på dig og dit fag - også i DM

/files/assets/news/Cathrine-jpeg.jpg
11. december 2023
Af Cathrine Holm-Nielsen

Jeg er blevet fanget i min egen fagligheds kompleksitet. Jeg synes nemlig, det er en stor opgave at kommunikere om den potentielle fusion med DM.

I spændet mellem den helt store vision og forkromede tanker om, hvad vi kan skabe, og ned i specifikke detaljer og aspekter, som er supervigtige for det enkelte medlem, kan der nogle gange være langt.

Dette skal ikke læses som en beklagelse, snarere en grundlæggende fascination af faglige udfordringer.

For faktisk er jeg rigtig glad for, at det ikke er en nem opgave. Opgaven bliver nemlig først kompleks, når nogen stiller spørgsmål, udfordrer og kommer med nysgerrige refleksioner.

Og det har alle de KS-medlemmer, jeg har talt med eller fået reaktioner fra om fusionen, gjort.

Et af de emner, der især er dukket op, er spørgsmålet om KS’ faglige områder og den specialisering, der giver værdi og understøtter ens faglige identitet som medlem i dag. Hvad bliver der af den, når/hvis vi dribler over i en stor organisation, der som udgangspunkt er kendetegnet ved mindre specialisering og en bred palette af fagligheder?

Det korte svar er: at den bliver forstærket.

Der er også et længere svar, som inkluderer, hvordan de faglige tilbud kommer til at se ud, at de baserer sig på de tilbud, vi har i KS i dag, at der allerede er et fagligt sammenfald mellem KS og DM, at vi får ’vores egen’ faglige sektor (og at DM dermed bryder med deres nuværende struktur til ære for os), at vi får en stærk KS-repræsentation og meget andet. Dén forklaring kan man blandt andet finde på det fusionssite, vi har lavet på KS’ hjemmeside, hvor der er virkelig (som i virkelig) meget information at hente.

Som forperson synes jeg, det er forrygende, at I værner om, at vi gør det ordentligt og har tænkt os godt om. Jeg er så glad for, at I går op i, hvordan vi sikrer vores fortsatte faglige specialisering, og at vi fortsat er ambitiøse med hensyn til faglige tilbud og understøttelse af medlemmernes faglige udvikling. Det er i virkeligheden det, der gør KS så speciel, og det er måske det, der er den vigtigste ingrediens i at gøre fusionen til en succes.

Kæmpe tak for det.

En fusion er ikke en afsked med det, vi er, men snarere et skridt mod at bevare og udvide det, der gør os unikke. Og så vil en større organisation som DM kunne sikre, at vi bliver ved med at have ressourcerne, kræfterne og mulighederne for at gøre det – også fremadrettet.

Der kan fortsat være store og små tanker i forhold til en potentiel fusion, der kan være mange flere opklarende spørgsmål, eller måske er du bare begejstret for udsigten til et større fagligt potentiale. Lige meget hvad, hvis du har en refleksion eller tanker, jeg bør vide, så send den til chn@kommunikationogsprog.dk – jeg vil virkelig gerne høre, hvad I tænker.

KS mener

Vi har ansvaret for et hjernevenligt arbejdsliv

Det hjernevenlige arbejdsliv er udfordret. Der er masser af data, der påviser, at resultatet af, at arbejdspresset er øget, er et dårligere arbejdsliv, udbrændthed og arbejdsrelateret stress. Som fagforening har vi en rolle at spille, for vi har brug for en større samtale om fælles ansvar og nye løsninger. Den tager vi i KS på os, også i dag i anledning af 1. maj.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Edit page