Tæt på dig og dit fag - også i DM

/files/assets/news/Cathrine-jpeg.jpg
11. december 2023
Af Cathrine Holm-Nielsen

Jeg er blevet fanget i min egen fagligheds kompleksitet. Jeg synes nemlig, det er en stor opgave at kommunikere om den potentielle fusion med DM.

I spændet mellem den helt store vision og forkromede tanker om, hvad vi kan skabe, og ned i specifikke detaljer og aspekter, som er supervigtige for det enkelte medlem, kan der nogle gange være langt.

Dette skal ikke læses som en beklagelse, snarere en grundlæggende fascination af faglige udfordringer.

For faktisk er jeg rigtig glad for, at det ikke er en nem opgave. Opgaven bliver nemlig først kompleks, når nogen stiller spørgsmål, udfordrer og kommer med nysgerrige refleksioner.

Og det har alle de KS-medlemmer, jeg har talt med eller fået reaktioner fra om fusionen, gjort.

Et af de emner, der især er dukket op, er spørgsmålet om KS’ faglige områder og den specialisering, der giver værdi og understøtter ens faglige identitet som medlem i dag. Hvad bliver der af den, når/hvis vi dribler over i en stor organisation, der som udgangspunkt er kendetegnet ved mindre specialisering og en bred palette af fagligheder?

Det korte svar er: at den bliver forstærket.

Der er også et længere svar, som inkluderer, hvordan de faglige tilbud kommer til at se ud, at de baserer sig på de tilbud, vi har i KS i dag, at der allerede er et fagligt sammenfald mellem KS og DM, at vi får ’vores egen’ faglige sektor (og at DM dermed bryder med deres nuværende struktur til ære for os), at vi får en stærk KS-repræsentation og meget andet. Dén forklaring kan man blandt andet finde på det fusionssite, vi har lavet på KS’ hjemmeside, hvor der er virkelig (som i virkelig) meget information at hente.

Som forperson synes jeg, det er forrygende, at I værner om, at vi gør det ordentligt og har tænkt os godt om. Jeg er så glad for, at I går op i, hvordan vi sikrer vores fortsatte faglige specialisering, og at vi fortsat er ambitiøse med hensyn til faglige tilbud og understøttelse af medlemmernes faglige udvikling. Det er i virkeligheden det, der gør KS så speciel, og det er måske det, der er den vigtigste ingrediens i at gøre fusionen til en succes.

Kæmpe tak for det.

En fusion er ikke en afsked med det, vi er, men snarere et skridt mod at bevare og udvide det, der gør os unikke. Og så vil en større organisation som DM kunne sikre, at vi bliver ved med at have ressourcerne, kræfterne og mulighederne for at gøre det – også fremadrettet.

Der kan fortsat være store og små tanker i forhold til en potentiel fusion, der kan være mange flere opklarende spørgsmål, eller måske er du bare begejstret for udsigten til et større fagligt potentiale. Lige meget hvad, hvis du har en refleksion eller tanker, jeg bør vide, så send den til chn@kommunikationogsprog.dk – jeg vil virkelig gerne høre, hvad I tænker.

OK24
Løn og ansættelse
offentligt ansat

Massivt JA til OK24 fra KSerne

98,86 % stemte JA til de nye offentlige overenskomster ved urafstemningen blandt de offentligt ansatte KS’ere. 45,12 % af de stemmeberettigede afgav deres stemme. Og med et samlet ja fra akademikerorganisationerne, er overenskomstfornyelsen nu i hus.

Job og karriere

Stå stærkt i jobsøgningen med en tydelig rød tråd

En tydelig profil kan få dig langt i din jobsøgning. Byg din profil op over tre til fem spidskompetencer og lad dem gå igen igennem dit materiale. Så kommer du til at fremstå troværdig og tiltrækkende. Læs her, hvordan du kan få dine kompetencer til at gå igen i forskellige dele af din jobsøgning.

Løn og ansættelse

Jo før, I får fastlagt sommerferie, jo bedre

Selv om det ikke helt kan ses på vejrudsigten, skal du snart på sommerferie og det er på høje tid, at du og dine kollegaer får planlagt den.

Edit page