6 AI-tip: Bliv teknologiens mestertræner

/files/assets/news/billeder-til-artikler-juli-2024-(1200-x-628-px)-1720172032.png
Esben Würtz Sørensen (tv), AI Lead hos Publico Kommunikation, og Mark Sinclair Fleeton (th), chefredaktør for AI-portalen.dk, giver deres bedste tip til at træne sin GPT. ( Foto: PR )
5. juli 2024
Af Uffe Jørgensen Odde

De nye AI-værktøjer skal løbende trænes for at udvikle sig. Lidt ligesom mennesker. Men hvordan gør du? Kommagasinet har søgt råd hos to profiler.

Med folkeliggørelsen af den kunstige intelligens, vinder selvbyggede GPT’er og chatbots frem.

Potentialet bliver af mange vurderet til at være stort - i kundeservice, når det handler om at automatisere visse opgaver, til versionering - for bare at nævne et par områder.

Men hvordan træner man effektivt sin GPT? Kommagasinet har bedt Esben Würtz Sørensen, der er AI Lead hos Publico Kommunikation, og Mark Sinclair Fleeton, som er chefredaktør for AI-portalen.dk, om at give deres bedste tip.

Bliv din egen Prompt Engineer

ChatGPT er din ven og kan hjælpe dig med at bygge din agent. Med en simpel prompt som ”Hvordan bygger jeg en GPT til min virksomhed?” fik jeg ChatGPT til at bygge en GPT oven på OpenAI’s API for mig. Du behøver ikke være ekspert i kodning. ChatGPT og andre modeller kan skrive koden for dig.

- Mark Sinclair Fleeton, chefredaktør, AI-Portalen.dk

Lav en checkliste til at træne din GPT/agent

Uanset om du selv laver den eller ej. Det gør arbejdet lettere med at træne GPT’en/agenten og du får en langt større forståelse for din model. Checklisten er også måden at sikre ting som etik, sikkerhed, fokus på mennesker og gennemsigtighed i din model.

- Mark Sinclair Fleeton, chefredaktør, AI-Portalen.dk

Vær nysgerrig: Leg dig frem til resultater og viden

Prøv at arbejde med forskellige prompter og modeller og se de forskellige resultater det giver. Og husk fremfor alt, at en AI-model er et værktøj. Det har ikke en god eller ond vilje i sig selv. Resultatet er op til dig. Jo bedre du er til at betjene værktøjet, jo bedre bliver slutproduktet.

- Mark Sinclair Fleeton, chefredaktør, AI-Portalen.dk

Få ChatGPT til at huske dig

I udgangspunktet har ChatGPT glemt alt om dig fra den ene chat til den næste. Det kan have mange fordele, men også være voldsomt frustrerende. Men du kan faktisk fortælle ChatGPT vigtig baggrundsinformation om dig selv, som AI-værktøjet så husker og bruger på alle dine efterfølgende chats. Du finder muligheden under Indstillinger -> Tilpas ChatGPT (her kan du også instruere modellen i, hvordan den skal svare dig – hvis du eksempelvis altid foretrækker punktopstillinger, skriver du det her).

- Esben Würtz Sørensen, AI Lead, Publico Kommunikation

Prøv Googles NotebookLM

De fleste kommunikatører har ofte brug for at kunne orientere sig i større datamængder (rapporter, strategidokumenter, vejledninger etc.). Her kan Googles AI-værktøj, NotebookLM, være en stor hjælp. Som navnet antyder kan du oprette notesbøger, hvor du kan uploade både pdf’er, links til hjemmesider og ren tekst. Magien opstår, når du bagefter begynder at chatte med NotebookLM, for nu trækker modellen på den viden, du har uploadet og henter svar (med kildeangivelser) på dine spørgsmål til materialet. Bemærk, at det kræver en Google-konto at bruge.

- Esben Würtz Sørensen, AI Lead, Publico Kommunikation

CustomGPT: Lav din egen AI-mini-assistent

En værdifuld funktion i ChatGPT (for betalende abonnenter) er mulighed for at lave såkaldte CustomGPTs. Det er kort fortalt små skræddersyede mini-chatbots, som er tilpasset en meget specifik opgave (eksempelvis at lave referater af møder, at skrive synopser på historier, at lave lækre LinkedIn-opdateringer etc.). Du kan hurtigt oprette dine egne CustomGPT’er eller søge i andres under ”Udforsk GPT’er” i ChatGPT.

- Esben Würtz Sørensen, AI Lead, Publico Kommunikation

Kunstig intelligens

8 tip: Tættere på personlige e-commerce-oplevelser med AI

AI kan - i hvert fald på papiret - bidrage til stærkere personalisering, der kan forbedre kundetilfredshed, øge salget og styrke kundeloyaliteten.

Kunstig intelligens

8 AI-veje til bedre nyhedsbreve

Der er mange muligheder for at give nyhedsbrevet et boost. Vi har bedt to eksperter give deres bedste råd.

Kunstig intelligens

6 AI-tip: Sådan styrer du kommentarsporet

Nye AI-værktøjer kan være brugbare for kommunikatører. Kommagasinet har bedt to profiler pege på, hvordan k-folk kan anvende kunstig intelligens til at styre kommentarsporene.

Edit page