Sprogpris til årets prygelknabe

/files/assets/news/sprogdagen-ok.jpg
23. oktober 2024

Vurderingsstyrelsens kommunikations-og sprogfolk får Sprogprisen 2024 i kategorien årets bedste tekst. Sprogpriser også til Politiet og til Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet.

”De navigerer på et felt med politiske skærmydsler, skænderier og sværdslag. Og så er det et emne og et område, der berører noget af det mest hellige for mange danskere, nemlig deres boliger, deres pengepung og deres skatter.”

Det har, som sprogprisdommer Anne Katrine Lund mere end antydede, ikke været nemt at være Vurderingsstyrelsen det sidste års tid. Og derfor var det også overraskende, at lige netop denne prygelknabes kommunikations- og sprogfolk mandag aften blev hyldet med Sprogprisen 2024 i kategorien årets bedste tekst. For selv om det er kompliceret stof, så lykkes det faktisk for Vurderingsstyrelsen at ”forklare et forholdsvis uigennemskueligt system” og detaljer som for eksempel beregning af boligskat, hvis man har udsigt til en sø.

I kategorien årets bedste indsats på sociale medier gik Sprogprisen 2024 til Politiet for en kommunikationsindsats, hvor den løftede pegefinger er skiftet ud med ”en konstruktiv invitation”, konstaterede sprogprisdommer Sune Bang. ”Uanset om det drejer sig om nabostøj, digital svindel, trafiksikkerhed eller at få flere til at begynde på politiuddannelsen, kommunikeres i et sprog og på en måde, så vi kan mærke det.”

Sprogpriserne blev uddelt ved et sprogdagsarrangement om sundhed, sygdom og sprog på Danmarks Journalist- og Mediehøjskole i København. Og i tredje og sidste kategori, årets bedste tekst om netop sundhed og sygdom, fik Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet Sprogprisen 2024 for en kampagne, der skal gøre digitale prøvesvar mere patientvenlige. ”En kompleks sproglig opgave”, noterede sprogprisdommer Andrea Stengaard. Astrid Dalum, der er chefkonsulent i Center for Politik og Kommunikation, Region Hovedstaden, og medlem af bestyrelsen i DM Kommunikation, var dermed en af prismodtagerne.

Bag Sprogprisen står Dansk Sprognævn, sproget.dk, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, kurtstrand.dk og Syntaksis.

Læs merewww.sprogprisen.dk

Dommerkomitéens formand: ph.d. i retorik Anne Katrine Lund, AKL Kommunikation.

Dommerkomitéens øvrige medlemmer: Teaterinstruktør Peter Langdal, kommunikationsrådgiver Sune Bang, kommunikationschef og vicedirektør i Kommunernes Landsforening Ida Thuesen Nielsen, redaktør og underviser Andrea Stengaard og kommunikationschef i Bestseller Kasper Reggelsen.

Foto Sprogprisen

Leder i Kommagasinet

Succes kan ligge i selve forandringen

Nogle frokostpauser afføder bare mere geniale samtaler end andre. For ikke så længe siden, lænede KS’ sekretariatets ”grand old man/hushistoriker” Jørgen Christian sig ind over bordet og spurgte; Nå, Cathrine, synes du så, at KS er lykkedes som forbund?

Job og karriere

Tænker du på at skifte mellem det private og det offentlige?

Her er 4 opmærksomhedspunkter, der kan kickstarte din videre research og hjælpe dig, hvis du gerne vil skifte fra det offentlige til det private – eller omvendt.

KS
Fusion

OBS: Du modtager en vigtig mail om din kontingentbetaling igen i morgen

Hvis du betaler dit kontingent via en PBS-aftale, og du endnu ikke har givet samtykke til, at det kan fortsætte i DM, håber vi, at du vil give os samtykket, når du får den sidste mail om dette i morgen. Vær opmærksom på, at mailen kommer fra en anden mailadresse, end du er vant til.

Edit page