OBS: Du modtager en vigtig mail om din kontingentbetaling igen i morgen

/files/assets/news/pbsdk_privat_app_1.jpg
10. oktober 2024
Af Susanne Møller Pedersen

Hvis du betaler dit kontingent via en PBS-aftale, og du endnu ikke har givet samtykke til, at det kan fortsætte i DM, håber vi, at du vil give os samtykket, når du får den sidste mail om dette i morgen. Vær opmærksom på, at mailen kommer fra en anden mailadresse, end du er vant til.

Du skal ikke være nervøs for, at det er spam, selvom det sendes fra en anden KS-mailadresse, end du er vant til. Det skyldes blot, at dit samtykke skal opbevares elektronisk, så samtykket kan videregives i forbindelse med overdragelsen af PBS-aftalen.

Derfor er mailen sendt fra et andet system, end det, som KS sædvanligvis bruger til udsendelse af mails.

Det kan desværre betyde, at mailen er havnet i dit spamfilter, da den kommer fra en adresse, som ikke i forvejen er kendt. Så måske skal du kigge her efter mailen, hvis du ikke har fået den. Systemet kan desværre ikke levere en kvittering for dit samtykke, men det er registreret, når du har afgivet det.

Hvorfor er det vigtigt med samtykket?:

Det er det fordi, at selvom dit medlemskab fortsætter automatisk i forbindelse med fusionen, så gør din eksisterende betalingsaftale ikke. Den kan kun videreføres uændret, hvis du giver dit aktive samtykke hertil. Det følger af lovgivningen.

Hvis du giver dit samtykke, vil du altså ikke opleve ændringer i betalingen.

Giver du derimod ikke dit samtykke, vil du naturligvis stadig skulle betale kontingent. Men så vil du modtage et indbetalingskort i din e-boks, som du manuelt skal betale i din bank. Dette koster ofte et gebyr, og vil du senere undgå dette, så skal du selv tilmelde kontingentbetalingen PBS/Betalingsservice på ny.

Hvad står der i den mail, du har fået?:

Emnefeltet på mailen er: ”Sidste chance: Husk at give dit samtykke, hvis vi skal rykke din PBS-aftale”. Den er stilet til dig personligt, og indeholder i sagens natur link til, hvor du kan give dit samtykke og en nærmere beskrivelse af, hvad samtykket indebærer.

Foto PBS

Fusion

Janne Gleerup er valgt til forperson i DM fra 2025

Den nye forperson i DM fra årsskiftet er Janne Gleerup. Janne er 50 år, uddannet cand.mag., ph.d. og arbejdsmarkedsforsker på RUC.

Løn og ansættelse

OK26: Akademikerne melder sig ud af Forhandlingsfællesskabet

Akademikerne har valgt at udtræde af Forhandlingsfællesskabet. Det betyder blandt andet, at akademikerorganisationerne ved OK26 på det kommunale og regionale område skal forhandle alle aftaler selv.

Job og karriere

10 gode råd, der ikke holder, når du søger job

Vennekredsen, tante Anna, onkel Ib og et væld af hjemmesider står parat til at hjælpe dig, når du skal søge job. Men pas på, for de gode råd er måske velmente, men langt fra altid gode. Kommunikation og Sprogs karriereteam giver dig her en liste med 10 råd til jobsøgning, som ikke altid er gode.

Edit page