Leder

Succes kan ligge i selve forandringen

/files/assets/news/chn-jpeg-1729683040.jpg
23. oktober 2024
Af Cathrine Holm-Nielsen, forperson i KS

Nogle frokostpauser afføder bare mere geniale samtaler end andre. For ikke så længe siden, lænede KS’ sekretariatets ”grand old man/hushistoriker” Jørgen Christian sig ind over bordet og spurgte; Nå, Cathrine, synes du så, at KS er lykkedes som forbund?

Jeg havde ikke et entydigt svar på rede hånd. Til gengæld fik jeg foræret emnet til denne leder. Og dét havde jeg ellers gået og funderet lidt over, for det er da med et sug i maven, at jeg sætter mig til tasterne for at skrive denne sidste leder i KS’ faglige magasin igennem 20 år. Det er måske en mindre del af hele den udvikling, som forbundet står overfor. Men det bidrager til, at meget for tiden føles som (og er) ”the end of an era”.

Så er KS lykkedes? Det er sørme et godt spørgsmål. For det kommer jo an på, hvilke succeskriterier, man stiller op.

Umiddelbart ligner lukningen af et forbund jo ikke en succes. På faglighedens vegne kunne det være en falliterklæring at ”blive opslugt” af et større og ikke-specialiseret forbund. Man kunne også argumentere for, at aggregeringen af fagforeninger, når små opløses og fusionerer sig ind i de større, er en uheldig omrokering af de tektoniske plader i den danske fagbevægelse.

Men jeg synes, vi er lykkedes i KS.

Jeg synes, vi har haft øje for, og ladet os guide af, hvad der er medlemmernes nuværende (og fremtidige) behov på et arbejdsmarked, der også er under transformation.

Jeg synes, vi har taget ansvar for det, vi skal kunne levere (og blive ved med at levere) som fagforening.

Jeg synes, vi har skabt et udgangspunkt for fortsat at have indflydelse på og i den danske fagbevægelse på den lange bane.

Jeg synes, vi har flyttet os med fagets udvikling og skabt rammerne for, at KS’ernes fagligheder stadig kan understøttes og udbygges. Det har vi altid gjort, og det bliver vi ved med.

Jeg synes, vi har været modige til at gøre det nødvendige.

Og jeg glæder mig til fusionen med DM - selv om det var en beslutning, der skulle tages med den sunde fornuft og ikke med et passioneret KS-hjerte. Min konklusion er dog, at man også kan lykkes, når man tør forandre og tilpasse sig. Når man har modet til at give slip på et trygt ”plejer”. Måske er det netop deri succesen ligger.

Men ikke alt forandrer sig. Du sidder med nummer 159 af Kommagasinet. Det har været en fanebærer for den tunge fagformidling inden for kommunikations- og sprogfagene. Og når du modtager første udgave af det nye DM Kommunikation magasin allerede i december, kommer vi til at fortsætte den tradition. Jeg glæder mig helt vildt til, at I får det at se og opleve.

Det har været en fantastisk oplevelse både professionelt og personligt at være forperson for KS. Tak til jer alle for jeres bidrag og kærlighed til forbundet igennem årene. Fra dem der var med til den stiftende generalforsamling, til de senest indmeldte medlemmer, til KS-sekretariatets dedikerede medarbejdere.

Jeg håber, I vil tage godt imod det nye og til stadighed være med til at forme vores organisation på ”den anden side”. 

På gensyn i DM Kommunikation🧡

Sprog

Sprogpris til årets prygelknabe

Vurderingsstyrelsens kommunikations-og sprogfolk får Sprogprisen 2024 i kategorien årets bedste tekst. Sprogpriser også til Politiet og til Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet.

Job og karriere

Tænker du på at skifte mellem det private og det offentlige?

Her er 4 opmærksomhedspunkter, der kan kickstarte din videre research og hjælpe dig, hvis du gerne vil skifte fra det offentlige til det private – eller omvendt.

KS
Fusion

OBS: Du modtager en vigtig mail om din kontingentbetaling igen i morgen

Hvis du betaler dit kontingent via en PBS-aftale, og du endnu ikke har givet samtykke til, at det kan fortsætte i DM, håber vi, at du vil give os samtykket, når du får den sidste mail om dette i morgen. Vær opmærksom på, at mailen kommer fra en anden mailadresse, end du er vant til.

Edit page