Kvinde søger muligheder inden for karriereudvikling

Karriereudvikling og kompetencer

Når du søger nyt job og har fokus på karriereudvikling, er det afgørende, at du er klar over, hvilke kompetencer du har, og hvordan du kan formidle dem til en potentiel arbejdsgiver.

Vores karriererådgivere kender til arbejdsmarkedet, og kan give karrierecoaching og hjælpe dig med at blive afklaret i forhold til din karriere. Vi tilbyder en række samtaler, som kan foregå over telefon eller teams. Du finder også en række guides og gode råd, som du kan kaste dig over med det samme.

Klar til at udvikle din karriere? Book en samtale med os

Relevante artikler

Job og karriere

Kan du finde balancen mellem høj kvalitet og stor produktion?

Høje standarder er en del af enhver kommunikatørs hverdag, og det skyldes blandt andet, at kommunikatørers arbejde ofte er synligt for alle og enhver. Udfordringen ved en høj standard, er imidlertid, at det kan være svært at balancere høj kvalitet og høje forventninger med det faktum, at man skal producere og levere en hel del.

Karriererådgiverens blog

Det er ok at eksperimentere når du søger job

Det er ok, at du som jobsøgende læser og reflekterer over alverdens artikler om jobsøgning, men stol også på din egen mavefornemmelse, og husk at du ikke leder efter et facit, men en vinkel, der passer på netop dig.

Job og karriere

Overvejer du jobskifte? Brug vores karrieretjekliste inden du springer ud i det

Job og karriere

Hjemmearbejde skubber til vores prioriteringer

Flere arbejder hjemme, og det fungerer for de fleste. Hjemmearbejdet har også påvirket, hvad vi lægger mest vægt på af forskellige jobparametre. Læs her, hvad der lige nu er de vigtigste parametre for os i et job.

Job og karriere

Vi vil stadig elske dit svar til faglighedsundersøgelsen

Her er lidt af det vi lærte om jer sidst.

Job og karriere

Kommunikatører er i top tre over de faggrupper, der er mest glade for deres job

Godt 50 % af danskerne er i høj grad glade for deres arbejde, og det gælder særligt en faggruppe som kommunikatørerne. Samtidig føler 55 % af danskerne sig stressede. Og generelt mener danskerne, at virksomheder underpræsterer, når det gælder forebyggelse af stress. Det viser konsulenthuset Ballisagers årlige Kandidatanalyse.

Karriereudvikling handler i høj grad om at få et overblik over dine kompetencer

Gennemgå disse fire trin og find du af, hvor dine styrker er

1. Skriv en bruttoliste over dine opgaver 

Find dit CV frem og nedskriv alle dine arbejdsopgaver – intet er for stort eller småt, intet er for langt tilbage. Prøv at undlade at stille spørgsmål til det, du skriver og forsøg at lave listen så lang, som mulig.

Når du er løbet tør for idéer, så gå videre til næste overskrift, næste job, uddannelse eller projekt. Uanset om formålet er kompetenceafklaring, jobsøgning eller andet inden for karriereudvikling, så giver det dig et overblik over de opgaver du er i stand, og har været vant, til at udføre. 

2. Skriv en bruttoliste over dine kompetencer 

Du har nu en meget lang liste over dine arbejdsopgaver. Gå nu dine opgaver igennem én efter én og spørg dig selv, hvad du lærte af dem, hvilke kompetencer du udnyttede, hvilke erfaringer du gjorde særlig brug af?

Eksempel: Hvis du var med til at opdatere en Facebookside, lærte du måske noget om Facebook som medie, om indholdsproduktion, om tidsstyring, om Business Manager eller om at arbejde i et kommunikationsteam. Prøv at skrive noget ned under hver arbejdsopgave - også selvom du gentager dig selv, eller det virker lidt banalt. Processen har værdi i sig selv, og kan også åbne op for nye perspektiver hvis du f.eks. booker en samtale til karriererådgivning eller med en karrierecoach.  

3. Tænk i kategorier og prioriteringer 

Du har nu en meget lang liste over arbejdsopgaver og kompetencer. Næste skridt er at sætte dem i system ved f.eks at inddele dem i kategorier. Kategorierne kan for eksempel være journalistik, digital kommunikation, projektarbejde eller andre forskellige områder, som passer til de erfaringer, du har gjort. På den måde kan du bedre målrette dine kompetencer og ansøgninger mod forskellige typer af jobs, og det giver et bedre overblik, du kan bruge i din karriereudvikling. 

I denne del af kompetenceafklaringen kan du godt tillade dig at gøre dig nogle tanker om, hvilke af de kompetencer, du har, som du har lyst til at bruge. Hvis du ikke har lyst til at bruge de kompetencer, så undlad at arbejde med de kategorier.

4. Målret dine kompetencer

En af de nemmeste måder at blive klogere på sine erhvervsrettede kompetencer er at sammenligne dem med arbejdsmarkedets behov. Prøv at finde tre stillingsopslag som lader til at være gode faglige matches for dig og dine kompetencer. Undersøg, hvilke kompetencer der matcher de forskellige slags stillinger, og undersøg også, om der er noget, du mangler at kunne.  


Arbejdsglæde og motivation

Download vores skema, hvor du kan finde ud af hvor dine opgaver ligger på motivationsskalaen

Download skema

Karriereudvikling

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal tage på arbejdsmarkedet? Så kan du arbejde dig igennem disse fire trin, og se om det skaber afklaring, og kan hjælpe dig med din karriereudvikling. Et vellykket karrierecoaching forløb, starter i høj grad afklaring hos dig selv. 

1. Identificer det vellykkede og succesfulde 

Start med at redegøre for, hvor og hvornår du har haft succes gennem livet. Hvad var situationen? Hvad gjorde du helt konkret? Hvilke kompetencer brugte du? Et indblik i dine succesoplevelse, gør det også nemmere at hive dem frem i jobansøgningen eller til jobsamtalen. 

2. Skab billeder af en ønsket fremtid 

Sæt dig (gerne med lukkede øjne), og forestil dig dit drømmescenarie. Du vågner op en mandag morgen om en måned, og så skal du på arbejde. Hvordan er omstændighederne? Skal du møde på et bestemt tidspunkt? Er det i cykelafstand? Arbejder du hjemme, eller skal du ind til din kolleger? Hvor stor er virksomheden? Hvad skal du ind og lave som det første om morgenen? Sammen med hvem? Osv. Intet er for småt eller ubetydeligt, men en klar ide om dine drømme, gør det nemmere at udvikle din karriere i den rigtige retning. 

3. Opstil konkrete målsætninger og handlepunkter 

Hvordan når du så hen til denne ideelle situation? Stil konkrete handlinger og delmål op. Og glem ikke et tidsperspektiv, der i første omgang ikke må strække sig længere end seks måneder. For så er målet for lang væk. 

4. Eksperimenter med nye handlinger 

Når du skal til at handle, må du meget gerne gøre mere af det, der tidligere har virket for dig. Men eksperimenter også gerne med nye handlinger, som eksempelvis at ansøge uopfordret. Evaluer gerne dine handlinger og overvej, hvad du evt. Skal gøre anderledes næste gang. Og sådan kan du starte forfra på modellen igen, og se om drømmescenariet har ændret dig, og hvilke handlinger, du så skal udføre.


Edit page