/files/assets/big_promo/ksdame.png

Karriereudvikling og kompetencer

Når du går med overvejelser om at søge nyt job, er det afgørende, at du er skarp på, hvad du helst vil beskæftige dig med, hvilke kompetencer du har og hvordan du kan formidle alt dette til en potentiel arbejdsgiver.

Få hjælp til at blive afklaret gennem samtaler med en karriererådgiver, eller søg inspiration på siden her.

Klar til at udvikle din karriere? Book en samtale med os

Relevante artikler

Job og karriere

Slip arbejdet og kom godt ind i ferien

Sommerferien er lige om hjørnet og er for mange mennesker højdepunktet på året. Men det kan være svært at gå fra 100 til 30 km i timen på kort tid. KS karriere kommer her med nogle simple råd til, hvordan du kan gøre hjerne og krop klar til ferie.

Karriererådgiverens blog

Fordybelse kræver tre vigtige ingredienser

Fordybelse er svært at nå i en travl hverdag, hvor man som kommunikatør ofte har mange forskellige opgaver og deadlines. Men fordybelse er ikke kun en metode til at udføre arbejdet bedre - det er faktisk en forudsætning. Her får du tre ingredienser, der skal være til stede, hvis du skal fordybe dig i løbet af din arbejdsdag.

Job og karriere

Tag farten af din arbejdsdag

Vil du gerne have et nemt værktøj ved hånden, når du får sved på panden over alle de mange forskellige opgaver, der venter på dig? Her har du en løsning, og den tager kun 25 minutter.

Karriererådgiverens blog

3 nye værktøjer til din kompetenceafklaring

En kompetence er en erfaring, der bliver sat i spil og/eller sat i perspektiv. Her får du tre værktøjer til at tænke anderledes om, hvad du kan – for du har sikkert mange flere kompetencer, end du tror.

Job og karriere

Lytter du til dine kolleger?

I en travl og stresset hverdag, kan tidspres og mange opgaver få os til at fokusere mere på at svare eller afslutte samtaler hurtigt, end faktisk at forstå indholdet og intentionerne bag det, der bliver sagt. Husk derfor at lytte til dine kolleger. Når du gør det, er du med til at skabe et inkluderende og støttende arbejdsmiljø.

Job og karriere

4 trin til at håndtere nervøsiteten når du skal præstere

Hvis du synes det er svært for dig, når du bliver udfordret følelsesmæssigt eller professionelt på arbejdspladsen, får du her 4 værktøjer, der kan hjælpe dig med at styre situationen.

Bliv medlem

Gratis medlemskab

Karriereudvikling handler i høj grad om at få et overblik over dine kompetencer

Gennemgå disse fire trin og find du af, hvor dine styrker er

1. Skriv en bruttoliste over dine opgaver 

Find dit CV frem og nedskriv alle dine arbejdsopgaver – intet er for stort eller småt, intet er for langt tilbage. Prøv at undlade at stille spørgsmål til det, du skriver og forsøg at lave listen så lang, som mulig.

Når du er løbet tør for idéer, så gå videre til næste overskrift, næste job, uddannelse eller projekt. Uanset om formålet er kompetenceafklaring, jobsøgning eller andet inden for karriereudvikling, så giver det dig et overblik over de opgaver du er i stand, og har været vant, til at udføre. 

2. Skriv en bruttoliste over dine kompetencer 

Du har nu en meget lang liste over dine arbejdsopgaver. Gå nu dine opgaver igennem én efter én og spørg dig selv, hvad du lærte af dem, hvilke kompetencer du udnyttede, hvilke erfaringer du gjorde særlig brug af?

Eksempel: Hvis du var med til at opdatere en Facebookside, lærte du måske noget om Facebook som medie, om indholdsproduktion, om tidsstyring, om Business Manager eller om at arbejde i et kommunikationsteam. Prøv at skrive noget ned under hver arbejdsopgave - også selvom du gentager dig selv, eller det virker lidt banalt. Processen har værdi i sig selv, og kan også åbne op for nye perspektiver hvis du f.eks. booker en samtale til karriererådgivning eller med en karrierecoach.  

3. Tænk i kategorier og prioriteringer 

Du har nu en meget lang liste over arbejdsopgaver og kompetencer. Næste skridt er at sætte dem i system ved f.eks at inddele dem i kategorier. Kategorierne kan for eksempel være journalistik, digital kommunikation, projektarbejde eller andre forskellige områder, som passer til de erfaringer, du har gjort. På den måde kan du bedre målrette dine kompetencer og ansøgninger mod forskellige typer af jobs, og det giver et bedre overblik, du kan bruge i din karriereudvikling. 

I denne del af kompetenceafklaringen kan du godt tillade dig at gøre dig nogle tanker om, hvilke af de kompetencer, du har, som du har lyst til at bruge. Hvis du ikke har lyst til at bruge de kompetencer, så undlad at arbejde med de kategorier.

4. Målret dine kompetencer

En af de nemmeste måder at blive klogere på sine erhvervsrettede kompetencer er at sammenligne dem med arbejdsmarkedets behov. Prøv at finde tre stillingsopslag som lader til at være gode faglige matches for dig og dine kompetencer. Undersøg, hvilke kompetencer der matcher de forskellige slags stillinger, og undersøg også, om der er noget, du mangler at kunne.  


Arbejdsglæde og motivation

Download vores skema, hvor du kan finde ud af hvor dine opgaver ligger på motivationsskalaen

Download skema

Karriereudvikling

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal tage på arbejdsmarkedet? Så kan du arbejde dig igennem disse fire trin, og se om det skaber afklaring, og kan hjælpe dig med din karriereudvikling. Et vellykket karrierecoaching forløb, starter i høj grad afklaring hos dig selv. 

1. Identificer det vellykkede og succesfulde 

Start med at redegøre for, hvor og hvornår du har haft succes gennem livet. Hvad var situationen? Hvad gjorde du helt konkret? Hvilke kompetencer brugte du? Et indblik i dine succesoplevelse, gør det også nemmere at hive dem frem i jobansøgningen eller til jobsamtalen. 

2. Skab billeder af en ønsket fremtid 

Sæt dig (gerne med lukkede øjne), og forestil dig dit drømmescenarie. Du vågner op en mandag morgen om en måned, og så skal du på arbejde. Hvordan er omstændighederne? Skal du møde på et bestemt tidspunkt? Er det i cykelafstand? Arbejder du hjemme, eller skal du ind til din kolleger? Hvor stor er virksomheden? Hvad skal du ind og lave som det første om morgenen? Sammen med hvem? Osv. Intet er for småt eller ubetydeligt, men en klar ide om dine drømme, gør det nemmere at udvikle din karriere i den rigtige retning. 

3. Opstil konkrete målsætninger og handlepunkter 

Hvordan når du så hen til denne ideelle situation? Stil konkrete handlinger og delmål op. Og glem ikke et tidsperspektiv, der i første omgang ikke må strække sig længere end seks måneder. For så er målet for lang væk. 

4. Eksperimenter med nye handlinger 

Når du skal til at handle, må du meget gerne gøre mere af det, der tidligere har virket for dig. Men eksperimenter også gerne med nye handlinger, som eksempelvis at ansøge uopfordret. Evaluer gerne dine handlinger og overvej, hvad du evt. Skal gøre anderledes næste gang. Og sådan kan du starte forfra på modellen igen, og se om drømmescenariet har ændret dig, og hvilke handlinger, du så skal udføre.


Bliv medlem

Gratis medlemskab

Edit page