/files/assets/big_promo/pige-sidder-pa-trappe-med-computer-2-1090x720.png

Færdiguddannet

Dit første kommunikationsjob

Sådan får du den bedste start på resten af dit arbejdsliv

I dit første job inden for kommunikation er det afgørende at bringe din faglighed i spil for at opnå succes. Din nye leder forventer sandsynligvis, at du bidrager konstruktivt til virksomhedens kommunikationsplatforme og er med til at sikre en effektiv drift og måske endda en styrkelse af bundlinjen.

Denne overgang kan dog være udfordrende, da du skal jonglere med nye forventninger, samtidig med at du stræber efter at opfylde faglige mål og håndtere de nye opgaver, der er blevet tildelt dig.

For at lette din overgang til arbejdslivet har KS skabt et nyt univers dedikeret til færdiguddannede i deres første kommunikationsjob. Vores ressourcer omfatter podcasts, rådgivning og relevante artikler, der er designet til at guide dig bedst muligt i retning af en succesfuld start på resten af din karriere. Besøg vores nye univers og få de redskaber, du har brug for, for at trives og vokse inden for kommunikationsverdenen.

Er du også i tvivl om ...

du gør det godt nok?
hvordan du skal prioritere dine opgaver?
hvordan du skal løse en bestemt opgave?
/files/assets/odscast-(5).png
Jeg løber så hurtigt jeg kan, men alligevel kan jeg ikke nå mine mange arbejdsopgaver
Det er ofte svært at håndtere arbejdspres og balancere sin arbejdstid i det første job – og det kan kompromittere din trivsel. Da du som kommunikatør ofte har mange forskellige opgaver med skarpe deadlines, er det nemt hele tiden at føle sig bagud. I denne podcast guider vi dig igennem, hvordan du kan prioritere dine opgaver og bedst kan navigere i arbejdslivets udfordringer. Glæd dig til at opleve karriere- og trivselskonsulent Bitten Kjærgaard og jurist Pernille Brønnum

Relevante artikler

Q&A
Spørgsmål 1/3

Er du usikker på, om din faglighed er god nok?

Oplever du, at tid er en mangelvare?

Savner du anerkendelse fra din leder?

Du er ikke alene

Når du er i tvivl om, du kan leve op til forventningerne i dit arbejde. Det er desværre tanker, der kan vokse sig meget store, hvis de får lov til at leve deres eget liv. Det kan derfor være en rigtig god idé at komme tidligt i gang med en god og åben dialog med din leder, om de bekymringer du har. Dertil ser vi også, at man som kommunikatør får mere og mere travlt, samtidig med at der skal løses mange flere forskelligartede opgaver.

Du kan finde inspiration og konkrete råd i vores podcast

Har du brug for en uddybende samtale?

Kontakt os nederst på siden.

Du er ikke alene

Det lyder godt, at du er sikker på din egen faglighed. Brug det, når du skal tale med din chef om dine arbejdsopgaver - også hvis du ønsker få en udvikling i dine opgaver løbende. Du er desværre ikke alene om at stå med tidsmangel i dit arbejde. Det er værd at undersøge, hvad det skyldes. Har du for mange opgaver? Eller er der nogle af dem, du har svært ved at løse?

Bliv inspireret gennem vores podcast

Har du brug for en uddybende samtale?

Kontakt os nederst på siden.

Du er ikke alene

Faktisk er der rigtig mange andre færdiguddannede i deres første job, som oplever præcis samme udfordringer. Det kan være svært at komme fra studiet, hvor man får karakterer til arbejdslivet, hvor man ikke gør. Og hvis man så heller ikke får ros eller anerkendelse, kan det være svært at vide, om man egentlig gør det godt nok. Det er afgørende for at få en god start på dit arbejdsliv at du får konfronteret de mange tvivl tidligt. Men hvordan gør du så egentlig lige det?

Bliv inspireret gennem vores podcast

Eller tag en uddybende snak med os, om de udfordringer du oplever

Ved at kontakte os nederst på siden.

Du er ikke alene

Desværre oplever mange at være usikre på deres faglighed i deres første job efter endt uddannelse, og det er helt naturligt. Faktisk er det lidt et vilkår, at man ofte først lærer at bruge sine kompetencer ordentligt i første job. Usikkerheden kan tage meget energi, og pludselig kan du også have en følelsen af hele tiden at halte bagefter. Du er måske endda også usikker på, om du egentlig har for mange opgaver, eller om de bare er for svære.

Bliv inspireret til at håndtere udfordringerne gennem vores podcast

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan du løser dine udfordringer

kan du kontakte os for en uddybende snak nederst på siden

Anerkendelse er vigtig

Det er vigtigt for din trivsel, udvikling og motivation på arbejdspladsen, at du føler dig anerkendt og værdsat af din leder og kolleger. Hvis du oplever at mangle anerkendelse, er du langt fra den eneste. Det kan også være rigtig svært, hvordan du får bragt det på banen overfor din chef, hvilket er en nødvendighed, hvis noget skal ændre sig.

Måske kan vores podcast give dig mod og inspiration til den svære samtale

Har du brug for en uddybende samtale?

Kontakt os nederst på siden.

Du er ikke alene

Når du føler, du har for mange opgaver på dit bord, og ikke kan nå dem alle sammen indenfor din arbejdstid. Vores faglighedsundersøgelse peger på, at 40,3% af alle vores medlemmer føler sig ”ofte” eller ”hele tiden” tidspressede på deres arbejde. På samme måde ser vi også, at kun 32,2% af vores medlemmer sjældent eller aldrig arbejder i pauser, efter endt arbejdstid eller i fritiden, mens 29,5% gør det ofte eller hele tiden. Det er meget vigtigt, at du får håndteret arbejdsbyrden på en god måde, så du ikke ender med at bukke under for den.

Få konkrete råd i vores podcast

Har du brug for en uddybende samtale?

Kontakt os nederst på siden.

Du er ikke alene

Mange andre færdiguddannede har også svært ved at se deres egen faglighed tydeligt. Som kommunikatør har man en bredde i sine kompetencer, og nogle føler de kan mangle dybde. Men bredden er faktisk en styrke. Den giver dig et enormt kendskab til området og de vigtigste discipliner, som er vigtig at have. Og så kan du altid specialisere dig, hvis du skulle få lyst. - Det er en stor omvæltning at gå fra studielivet til arbejdslivet, og der vil altid opstå tvivl undervejs. Det vigtigste er, hvordan du håndterer de tvivl.

Få konkrete redskaber og råd i vores podcast

Eller du kan

kontakte os for en uddybende snak nederst på siden.

Del ud af dine erfaringer

Hvor er det godt, at du er sikker i din faglighed, har god tid til at nå dine arbejdsopgaver - og endda bliver anerkendt for dine flotte resultater. Det lyder til, at du er kommet godt fra start og er på en rigtig god arbejdsplads. Mange færdiguddannede har det desværre ikke på samme måde. Så klap dig selv på skulderen.

Hvis du har lyst til at dele dine erfaringer med andre, så kan du undersøge vores forskellige netværk - eller starte dit eget!

Arrangementer og kurser

Har du brug for en snak med os?

Edit page