4 tips til dig, der savner nye arbejdsopgaver

22. november 2023
Af Bitten Kjærgaard

Er du stagneret lidt eller har mistet motivationen for dit job? Hvis du ellers er glad for dine kolleger og for arbejdspladsen, er det ikke sikkert, det er vejen at søge et andet job. Her kommer fire opmærksomhedspunkter i din proces mod udvikling.

1.       Inddrag din leder

Det er ikke kun til den årlige MUS (medarbejderudviklingssamtale), det er muligt at tale om udviklingspotentiale og nye arbejdsopgaver. Det er noget du løbende kan tale med din leder om, når I holder 1:1 samtaler.

Du er ansat til at udføre nogle specifikke opgaver, men det betyder ikke, at der ikke er mulighed for, at opgavesammensætningen eller udførelsen af de enkelte opgaver kan ændre sig – i hvert fald i nogen grad. Hold derfor en konstruktiv tone og fortæl din leder, hvad du kunne tænke dig at arbejde hen imod.

Selvom din leder har set dit CV, da du blev ansat, var det et øjebliksbillede og målrettet den stilling du søgte. Både du, virksomheden og opgaveeksekveringen har ændret sig siden da. Din leder er ikke tankelæser, og det er vigtigt, at du selv fremhæver dine kompetencer og din motivation for nye opgaver. Det er nemmere for din leder at lede dig og sikre din fortsatte motivation, hvis du er tydelig om din ønskede retning i organisationen.

Når du argumenter, så tænk gerne virksomhedens kerneopgaver og mål ind, så du på den måde kan tydeliggøre, hvilken værdi virksomheden får ud af, at du får nye opgaver – udover selvfølgelig en mere motiveret og glad medarbejder.

2.       Tjek din adfærd

Er du i tvivl om, hvad du gerne vil, eller hvad for en retning, du skal gå i?
Er du opmærksom på, hvornår du er i flow? Hvis du har opmærksomhed på, hvornår tiden forsvinder, og du er fordybet og arbejder derud af, kan det hjælp dit til at finde din retning. Tænk over, hvornår du går glad hjem fra arbejde? Hvad har du lavet? Hvilke dele optog dig især? Hvem deltog?

Er du i starten af arbejdslivet, er det ikke sikkert, at du har så nemt ved at finde ud af, hvad du trives med, men så handler det bare om at prøve nogle ting af. Det behøver ikke være alene med dine overvejelser. Du kan få en karrieresparring i KS, hvor vi dagligt taler med medlemmer om overvejelser af denne art.

Karriererådgivning - Book en karrieresamtale - Kommunikation og Sprog

3.       Hvad sker der i organisationen?

Hold øje med, om der sker nye ting i organisationen. Er der nye projekter, omorganiseringer, opsigelser eller forandringer? Her kan der være mulighed for, at du kan tage del i nye opgaver. Lige så snart du ved, at noget nyt er undervejs, så begynd at tale med din leder om, hvilke opgaver det kunne kaste af sig og fremhæv de opgaver, du kunne tænke dig at sidde med.

4.       Tal med dine kolleger og hav øje på afdelingen

Tal med dine nærmeste kolleger om deres opgaver. Det kan jo være, at det viser sig, at der er noget, de gerne vil af med eller noget, de har brug for dine ressourcer til.  Det kan også være, der er arbejdsgange eller opgaver, der kan løses på en nemmere måde i afdelingen. Her handler det selvfølgelig ikke om at hænge nogen ud eller at tage opgaver fra andre, men om at se, om du med dine specifikke kompetencer kan træde til og bidrage. Og i sidste ende er det din leder, der leder og fordeler opgaverne.

 Foto Brooke Gagle

Fusion
Job og karriere

Deltag i fokusgruppe og få et gavekort

Vi har brug for jeres input til at forme fremtidige arrangementer, der er relevante og spændende efter fusionen med DM.

Job og karriere

Er du også en af dem der arbejder i pausen? 3 tips til at sikre balance i dit arbejdsliv

Det stigende tids- og arbejdspres påvirker ofte KS’ernes arbejdsglæde. Her giver KS’ karriereteam dig et par tips til at navigere i det, plus et par anbefalinger til, hvordan du kan sikre en bedre work-life balance – alene og i samarbejde med din chef.

Fusion

Glæd dig til K-dagen 2025

I marts 2025 kan du som medlem af DM deltage i et nyt konferencekoncept, K-dagen 2025, som er skabt i forbindelse med fusionen mellem KS og DM.

Edit page