/files/assets/big_promo/Pige-pa-trappe-med-pc1090--720px).png

Sådan laver du et CV

På denne side kan du læse karriererådgivernes råd til, hvordan du laver et CV

Dit CV skal være struktureret i omvendt kronologi, det skal kunne stå alene og det skal være målrettet stillingsopslaget.

9. november 2021

Dit CV skal kunne stå alene
Dit CV skal altid kunne stå alene. I langt de fleste tilfælde vil arbejdsgiveren læse dit CV som det første, og hvis hun ikke hurtigt kan danne sig et indtryk af dig og din faglighed, er det ikke sikkert hun når til din ansøgning.

Struktur 
Generelt anbefaler vi, at du bruger en omvendt kronologi, så det nyeste står først under punkterne erhvervserfaring, uddannelse og efteruddannelse. Er du studerende eller nyuddannet, kan du overveje at sætte uddannelsen først, men det er vigtigt, at punktet med erhvervserfaring starter på første side af CV’et.

Dit CV skal målrettes stillingsopslaget
CV’et skal være målrettet stillingen, du søger. Det kan du gøre i din beskrivelse af dine arbejdsopgaver og dine resultater. I en indledende profiltekst kan du præsentere din vigtigste viden og erfaringer i forhold til det, virksomheden efterspørger. Det kan for eksempel være kendskab til projektarbejde, kundebetjening og tværfagligt samarbejde.

Arbejdsgiveren har hverken tid til eller interesse i at kende alle detaljer i din uddannelse eller dit arbejdsliv. Arbejdsgiveren vil vide, hvad der er relevant for ham i forhold til dig som kollega og medarbejder.

Tænk på dit CV som en salgstekst, der skal vise, at din profil matcher den opslåede stilling. Alt indhold, som ikke støtter op om den historie, du gerne vil fortælle, skal skæres ned eller helt fra. De kompetencer eller resultater, som er et klart match til virksomheden og/eller stillingen, skal have plads.


Anbefaling: Lav et brutto-CV til eget brug
Det er en god idé at have en samlet oversigt over alle dine erfaringer, uddannelser, resultater og eksempler på disse. Vi kalder det et brutto-CV.  Brutto-CV'et kan også indeholde dine egne kommentarer. Det kan for eksempel være mere detaljerede beskrivelser af dine opgaver - og hvad du lærte af dem. Brutto-cv'et er kun til dit eget brug. Når du søger et konkret job, laver du et målrettet CV, som er specifikt tilpasset det job, du søger.

Få feedback på CV

Vi gennemgår dit CV og din ansøgning og giver dig gode råd til,
hvordan du kan optimere begge dele i forhold til et specifikt jobopslag.