Vil du have mere i løn i år?

21. marts 2023
Af Jette Snoer

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvornår dine lokale lønforhandlinger begynder.

I mange kommuner, regioner og statslige arbejdspladser er startskuddet gået til årets lokale forhandlinger om løn. Nogle steder sendes der besked direkte til alle ansatte – andre steder går det via tillidsrepræsentanter.

Har du ikke har en tillidsrepræsentant, er KS din tillidsrepræsentant og kan forhandle på dine vegne. Derfor skal der lyde en kraftig opfordring til at finde ud af, hvornår der er lønforhandlinger på din arbejdsplads, og dernæst tage kontakt til os her, hvis du gerne vil høre nærmere om processen og hvad der skal til for at du eventuelt kan få del i puljen til lokal løndannelse.

Måske husker du også at have læst i et vores torsdagsnyhedsbreve, hvordan lønstigningerne var blandt offentligt ansatte KS´ere pr. september 2022. Resultaterne viser, at det godt kan betale sig at forhandle sin løn. Læs med her

Du kan også læse mere om lønniveauer og forhandlinger i det offentlige her.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Karriererådgiverens blog

Forestil dig, at du allerede har jobbet

Er du som jobsøgende i tvivl om du får dig selv bragt nok i spil, hvordan du får fremhævet dine kompetencer, eller hvordan du ville løse en opgave? Så er mit bedste trick til både ansøgning og jobsamtale, at du forestiller dig, at du allerede har jobbet. Så kan du nemlig bedre beskrive det hele for dig selv.

Edit page