Vil du have mere i løn i år?

21. marts 2023
Af Jette Snoer

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvornår dine lokale lønforhandlinger begynder.

I mange kommuner, regioner og statslige arbejdspladser er startskuddet gået til årets lokale forhandlinger om løn. Nogle steder sendes der besked direkte til alle ansatte – andre steder går det via tillidsrepræsentanter.

Har du ikke har en tillidsrepræsentant, er KS din tillidsrepræsentant og kan forhandle på dine vegne. Derfor skal der lyde en kraftig opfordring til at finde ud af, hvornår der er lønforhandlinger på din arbejdsplads, og dernæst tage kontakt til os her, hvis du gerne vil høre nærmere om processen og hvad der skal til for at du eventuelt kan få del i puljen til lokal løndannelse.

Måske husker du også at have læst i et vores torsdagsnyhedsbreve, hvordan lønstigningerne var blandt offentligt ansatte KS´ere pr. september 2022. Resultaterne viser, at det godt kan betale sig at forhandle sin løn. Læs med her

Du kan også læse mere om lønniveauer og forhandlinger i det offentlige her.

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Kunstig intelligens

Fire roller: Her kan AI bidrage til intern kommunikation

Introduktionen af nye generative AI-værktøjer kan over tid ændre den interne kommunikation radikalt, mener Jonas Bladt Hansen (billedet), der er rådgiver i intern kommunikation. Han peger selv på fire forskellige roller, hvor AI kan gøre den interne kommunikation hurtigere, bedre og endda mere inkluderende.

Edit page