Vær med til at sikre fællesskabet og det faglige udbud i KS Midtjylland

16. august 2023
Af Anne Nimb

Deltag i Region Midtjyllands generalforsamling den 14. september i Aarhus.

Vil du have mulighed for at netværke og spise en god middag sammen med andre medlemmer af KS, der bor i nærheden af dig?

Så kom til KS Midtjyllands generalforsamling 14. september 2023 på GORMs i Aarhus.

Cathrine Holm-Nielsen, forperson i KS, vil indlede generalforsamlingen med at fortælle lidt om KS og give dig indsigt i arbejdet i vores fagforening.

Derudover er der beretning fra formanden og valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter til bestyrelsen.

Går du med et ønske om at gøre et stykke frivilligt arbejde i KS regi, er der ledige pladser i bestyrelsen.

Bestyrelsens erfaring er, at man skal engagere dig i det frivillige arbejde i KS Midtjylland, hvis man gerne vil have indflydelse på, hvilke arrangementer, der bliver udbudt, samt praktisk erfaring med alle aspekter af event management.

”Om du har tidligere erfaring med bestyrelsesarbejde eller er først eller sidst i livet, er underordnet, så længe du har lyst og energi til at gøre en forskel for dig selv og regionens medlemmer. For nogle vil arbejdet give et vigtigt plus på CVet, mens andre ser det som en mulighed for at få viden og kompetencer, som ens nuværende eller kommende arbejdergiver måske ikke kan/vil give, og som bliver efterspurgt. Og så vil du med garanti udvide dit faglige netværk, hvis du engagerer dig som frivillig i KS, som ikke alene dækker vores egen, men også fagforeningens øvrige fire regioner. Sidst men ikke mindst, skal du melde dig på banen, hvis du vil være del af en velfungerende bestyrelse, hvor der er plads til alle, og hvor vi har det rigtig godt sammen – fagligt og socialt – og har respekt for hinandens tid og situationer,” fortæller den nuværende bestyrelse.

KS Region Midtjylland er den andenstørste region målt på antal medlemmer, og som i de øvrige regioner er flertallet af medlemmerne kvinder. Den største gruppe af vores kvindelige medlemmer er 30-39 år, bosat i Aarhus og erhvervsaktive, men ellers er spredningen af kvinderne meget ligeligt fordelt mellem det yngre og ældre segment.

”Og det billede er også hvad vi ser afspejlet blandt deltagerne i vores arrangementer. Vores mandlige medlemmer vil vi til gengælde gerne se oftere, så her er input til at lokke dem ud af busken meget velkomne. For vi vil nemlig gerne være noget for alle regionens medlemmer – uanset køn, alder og om man bor i den ene eller anden ende i regionen. Derfor kunne det også være fedt, hvis vi igen kunne få liv i vores lokale aktivitetsgrupper. Måske det er en opgave for dig? – naturligvis med støtte fra regionsbestyrelsen.”

”Noget af det vi har brugt og bruger en del krudt på, er at sikre gode rammer, som passer til temperamentet og livssituationerne i bestyrelsen. Både når vi fastsætter rammer, strategiske målsætninger og laver arrangementer, er vi ikke bange for at tage kreative og legende metoder i brug for bl.a. at sikre, at vi hele tiden udvikler os og bringer nytænkning ind i opgaveløsningen. Og så er det også med til at gøre bestyrelsesarbejdet sjovt. For vi har det virkelig sjovt og godt sammen som bestyrelse, hvor seriøsitet og uformelle snakke og møder går hånd i hånd. Her er ”hierarkiet” i bestyrelsen udvisket til dagligdag, mens jeg som formand naturligvis påtager mig det ekstra ansvar, når det er behøvet.”

Plads til nye profiler

”Nok er vi i den nuværende bestyrelse alle kvinder og forholdsvis jævnaldrende, men vi er også meget forskellige – både i vores natur, interesser, præferencer og kompetencer. Og rummeligheden blandt os er stor, så der er bestemt også plads til nye profiler i vores frivillige bestyrelse, som jo gerne skulle afspejle regionens medlemmer. Så hvis jeg var dig, ville jeg kraftigt overveje at tage del i vores arbejde,” siger forperson Anne Rasmussen og fortsætter:

”For mig er både den faglige og sociale dimension i det frivillige bestyrelsesarbejde vigtig. Jeg synes, det er fedt at have indflydelse på arrangementsudbuddet i regionen og søge at sikre, at medlemmerne går hjem med konkret viden og redskaber, som kan anvendes med det samme, samtidig med at man måske har fået udvidet sit netværk blandt ligesindede fagfæller. I den nuværende bestyrelse synes jeg, vi i høj grad er lykkedes med at spille hinanden og hinandens idéer gode. Vi vil rigtig gerne hinanden og har fokus på at udvikle os sammen samt få noget fra hånden, når vi mødes, så der også er plads til at hygge os, lære hinanden bedre at kende, grine og lave ting sammen uden for bestyrelseslokalet.”

Bestyrelsen har allerede et par idéer på tegnebrættet for efterårets arrangementsudbud: en tur på Teater Katapult for at opleve et stykke, som bliver hurtig-skrevet live undervejs i forestillingen med vores hjælp, et arrangement om kropssprog, et jobsøgningskursus, en workshop om brugen af AI i udarbejdelsen af grafisk materiale og et jule-netværksarrangement er alle blandt idéerne.

Læs mere og tilmeld dig her.

Foto fra GORMs

Sprog

Sprogpris til årets prygelknabe

Vurderingsstyrelsens kommunikations-og sprogfolk får Sprogprisen 2024 i kategorien årets bedste tekst. Sprogpriser også til Politiet og til Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet.

Leder i Kommagasinet

Succes kan ligge i selve forandringen

Nogle frokostpauser afføder bare mere geniale samtaler end andre. For ikke så længe siden, lænede KS’ sekretariatets ”grand old man/hushistoriker” Jørgen Christian sig ind over bordet og spurgte; Nå, Cathrine, synes du så, at KS er lykkedes som forbund?

Job og karriere

Tænker du på at skifte mellem det private og det offentlige?

Her er 4 opmærksomhedspunkter, der kan kickstarte din videre research og hjælpe dig, hvis du gerne vil skifte fra det offentlige til det private – eller omvendt.

Edit page