Urafstemningen om OK24 er åben. (Måske) mangler vi din stemme

/files/assets/news/ok24-3.jpg
20. marts 2024
Af Jacob Suhr

Er du offentligt ansat, og har du endnu ikke stemt til urafstemningen om OK24? Så invester ét minut af (for eksempel) din påskeferie til at stemme.

Der er brugt rigtig mange dage og timer i forhandlingslokalet for at lande et forlig om de offentlige overenskomster pr. 1. april 2024. Et forlig, som hovedbestyrelsen anbefaler, at du stemmer ja til.

Det er dog i sidste end dig som ansat i staten, kommunerne eller regionerne, der bestemmer, om forliget skal blive til nye overenskomster. Uanset om du stemmer ja eller nej, er det afgørende, at du stemmer. For hele overenskomstsystemet hviler i sidste ende på, at medlemmerne deltager aktivt i overenskomstfornyelserne. Det er også en del af den danske model.

Så vi håber, at du vil investere det minut, det tager at stemme. Og meget gerne også sætter dig ind i, hvad det er, der er aftalt. Vi har samlet en hurtigt læst oversigt over, hvad der er aftalt på hjemmesiden.

Vil du hellere have fortalt – kort og præcist, hvad der er aftalt, er der også mulighed for det. Nemlig på webinarer henholdsvis den 5. april og den 9. april.

Urafstemningen slutter onsdag den 10. april kl. 23.59. Du stemmer via det link, du har modtaget på mail. Du kan også stemme med dit MitID. Det gør du her.   

Er du offentligt ansat, men har ikke modtaget en mail med link til urafstemningen, eller har du problemer med at tilgå afstemningen, så kontakt sekretariatet på jsu@kommunikationogsprog.dk.

 

 

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Karriererådgiverens blog

Forestil dig, at du allerede har jobbet

Er du som jobsøgende i tvivl om du får dig selv bragt nok i spil, hvordan du får fremhævet dine kompetencer, eller hvordan du ville løse en opgave? Så er mit bedste trick til både ansøgning og jobsamtale, at du forestiller dig, at du allerede har jobbet. Så kan du nemlig bedre beskrive det hele for dig selv.

Edit page