Sådan får du den bedste start på resten af dit arbejdsliv

/files/assets/news/faerdiguddannet.jpg
25. oktober 2023
Af Anne Nimb

Nyt univers fra KS til KSere, der er færdiguddannet, og i gang med deres første kommunikationsjob.

Når du bliver færdig med studiet og kommer ind på arbejdsmarkedet, er der en masse nye spilleregler og forventninger, du skal agere i. Du har din kommunikationsfaglighed med dig, men hvordan lykkes du godt i dit første job?

Måske spørger du dig selv, om du løser dine arbejdsopgaver godt nok, men du kan også være i tvivl, om du kan sige nej til din leder, eller hvordan du strukturerer din arbejdsdag.

Nu kan du få mange af svarene i KS’ nye univers, der er målrettet dig, der er færdiguddannet og i dit første kommunikationsjob.

I vores univers på hjemmesiden Færdiguddannet - dit første kommunikationsjob kan du finde relevante artikler, konkrete tips, gode råd fra KS’ jurister og relevante artikler.

Du kan også lytte til podcasts, hvor KS' karriererådgiver og jurist giver gode råd til, hvordan du lander blødt og succesfyldt i dit første job. For eksempel tager de fat i et spørgsmål, som mange af os kender: "Hvornår opdager de mon, at jeg ikke kan nok?”. De taler om, at der desværre er en hel del, der begynder at tvivle på egen formåen i deres første job som færdiguddannet. I podcasten møder du karriere- og trivselskonsulent Bitten Kjærgaard og Jurist Pernille Brønnum.

Fusion

Vi tager vores styrker med os

”En af KS’ vigtigste styrker er, at vi kender KS’ernes arbejdsmarked og faglighed. Det vil vi ikke sige farvel til, og derfor skal den nye organisation kunne dække de fagligheder, som KS dækker i dag. KS’erne skal føle sig set i DM, uanset om de kommer med en kommunikations-, sprog- eller marketingbaggrund. Fagligheder, som DM i øvrigt alle har i forvejen,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Edit page