Er eller skal du på barsel – så er der et nyt netværk klar til dig

/files/assets/news/barselsnetvaerk-(1400-x-1050-px).png
4. oktober 2023
Af Anne Nimb

Er du på barsel, og har du lyst til at holde dig fagligt opdateret med andre barslende kommunikatører? Så har du nu muligheden i et nyt barselsnetværk i KS, hvor du kan tage din baby med og samtidig blive opdateret på de nyeste faglige trends og tendenser.

"I morgen går jeg på barsel. Jobbet som digital kommunikationskonsulent i Billund Kommune skiftes for en stund ud med titlen som nybagt mor under ledelse af en ny "chef", som sætter dagsordenen. Jeg glæder mig, men ærligt - så synes jeg også det er ret underligt. Underligt at skulle være væk fra mit job, mine kolleger og min arbejdsplads i så lang tid - noget jeg ikke har prøvet før.

Hvilket job, hvilke kolleger og hvilken arbejdsplads vender jeg tilbage til? Hvad nu hvis de hellere vil beholde min dygtige vikar end at have mig tilbage? Tankerne er mange, og dem og mange andre vil jeg rigtig gerne dele med andre, samtidig med at jeg forsøger at følge lidt med med og holde fast i min faglighed, som udvikler sig hastigt - også mens jeg er "væk". Måske har du det på samme måde? Hvis ja, så håber jeg, at du vil være med i og bidrage til netværket for barslede KS mødre og fædre i Midtjylland. Det håber jeg."

Sådan siger Anne Rasmussen, forperson i KS Midtjylland, som har taget initiativet til et nyt barselsnetværk i KS.

KS’ barselsnetværk har til formål at skabe et fællesskab, og er for dig, som ønsker at sparre med andre, der har de samme faglige referencer, mens du er på barsel. I netværket vil der blandt andet være fokus på faglige opdateringer, nye tendenser i branchen og hvordan man kommer godt tilbage på jobbet efter barsel.

Barselsnetværket er for KS-medlemmer på barsel, hvad enten det er mor eller far. Babyer er naturligvis også velkomne lige såvel som gravide KS-medlemmer. Der vil løbende være udskiftning af medlemmerne i netværket – barsler varer jo ikke evigt og møderne vil desuden blive holdt i almindelig arbejdstid.

Netværket mødes fysisk i Århus, men der er også mulighed for at deltage online.

Netværket mødes første gang den 12. oktober. Læs mere og tilmeld dig her

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Kunstig intelligens

Fire roller: Her kan AI bidrage til intern kommunikation

Introduktionen af nye generative AI-værktøjer kan over tid ændre den interne kommunikation radikalt, mener Jonas Bladt Hansen (billedet), der er rådgiver i intern kommunikation. Han peger selv på fire forskellige roller, hvor AI kan gøre den interne kommunikation hurtigere, bedre og endda mere inkluderende.

Edit page