OK24 er skudt i gang – og vi har brug for dig

/files/assets/big_promo/Mand-med-ok-orange-big-promo.png
31. januar 2023
Af Pernille Brønnum

Overenskomsterne for alle offentligt ansatte skal fornyes i foråret 2024, og for at sikre, at vi får de helt rigtige krav med til forhandlingsbordet, har vi brug for dit input til, hvad der er vigtigst for netop dig i dit arbejdsliv.

Uanset om du er ansat i staten, regionerne eller kommunerne, skal den overenskomst, du er omfattet af forhandles med arbejdsgiverne og fornyes.

Inden vi når helt til forhandlingsbordet, skal vi dog have formuleret og prioriteret kravene.

Som offentligt ansat er det dig, der bedst ved lige præcis, hvor der er behov for forbedrede vilkår på din arbejdsplads. Vi forventer ikke nødvendigvis, at du sender os en lang liste med krav, men vi håber, at du vil gøre dig nogle overvejelser om, hvilke udfordringer du møder i din dagligdag. Eller om der er dele af overenskomsten, der ikke længere er tidssvarende i forhold til den måde, du arbejder på nu.

Følg med på hjemmesiden

For at give yderligere inspiration til dig, har vi lavet er katalog på vores hjemmeside med temaer og forslag til krav.

Her kan du også sende dine spørgsmål, kommentarer eller krav direkte til os via formularen.

Selvom du ikke har forslag til konkrete krav, håber vi meget, at du vil vende tilbage med en prioritering af de forslåede krav som vi har formuleret i materialet. Det kan også være, at du finder nogle temaer vigtigere end andre, og så hører vi også meget gerne om det.

Hjemmesiden vil i øvrigt løbende blive opdateret med nyheder og informationer om forhandlingernes forløb.

OK24 bliver den første offentlige overenskomstfornyelse med forperson Cathrine Holm-Nielsen ved roret, og hun glæder sig meget til at sejle skibet sikkert i havn. Hun fortæller:

”Selvom overenskomstforhandlingerne er en ”fagforening classic”, så behøver overenskomsternes indhold imidlertid på ingen måde at være ”classic”. Nye tider kræver ofte nye svar. Og derfor er spørgsmålet, om overenskomsterne, som de er i dag, rammer de behov, som du har som offentligt ansat? Det er grundlæggende det spørgsmål, vi gerne vil stille dig.”.

Vi glæder os til at høre fra dig – brug samme link som foroven.

Foto Unsplash

KS

Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS

KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

CV og ansøgning

Arbejdspladskultur er vigtigt: Sådan finder du ud af om den passer til dig

KS Karrierekonsulenter kommer her med 5 bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen for at få indblik i arbejdspladskulturen. At trives i et job er nemlig andet og mere end blot at have fede arbejdsopgaver. Kulturen og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen kan have stor betydning for, hvor glad man er for at gå på arbejde og ikke mindst, hvor godt man lykkes i arbejdet.

Edit page