KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

/files/assets/news/kuf-kbh.jpg
23. marts 2023
Af Cæcilie Paarup Madsen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

/files/assets/ks-prisen-aarhus-lille.jpg
Nina Kamp Jensen og Maiken Møller Balslev fra “Kommunikatører uden fagkolleger” i Aarhus modtog KS Prisen på Frivilligdagen.

Billedet øverst:

“Kommunikatører uden fagkolleger” i København ved Line Lyng Wieland, Mette Frid Darré og Rikke Baunegaard med deres KS Priser.


Mange kommunikationsfolk arbejder alene til daglig, fordi de er den eneste kommunikationsmedarbejder i en organisation eller afdeling. Det kan betyde manglende sparring og input fra kollegaer med en faglighed, der ligner din egen.

Det er netop dette behov, som KS-netværket “Kommunikatører uden fagkolleger” er udsprunget af, og det er et fantastisk eksempel på, hvordan passionerede, frivillige kræfter kan gøre en konkret forskel for kommunikationsbranchen.

Derfor går årets KS Pris til:

“Kommunikatører uden fagkolleger” i Aarhus ved Nina Kamp Jensen og Maiken Møller Balslev.

“Kommunikatører uden fagkolleger” i København ved Line Lyng Wieland, Mette Frid Darré og Rikke Baunegaard

Det første netværk blev dannet i Aarhus i 2019, hvor netværket lever i bedste velgående for fjerde år i træk. Netværket mødes fire gange om året for at sparre, udveksle erfaringer og få andre fagkollegaers input på nogle af de udfordringer, man som kommunikationsmedarbejder kan stå over for.

I 2022 startede netværket også op i København, efter at stifterne mødte hinanden til KS-dagen tilbage i 2021. De tre stiftere sad ved samme bord til KS-dagen og faldt hurtigt i snak om, hvordan de alle manglede kommunikationsfaglig sparring på deres arbejdsplads.

”Jeg havde helt optur over at være til KS-dagen og finde et fagligt fællesskab. Jeg fik et kick ud af at møde andre, der sad og følte sig alene med arbejdsopgaverne på kontoret. Det var fedt at snakke med andre med samme oplevelser – både gode og svære,” har Line sagt om mødet med de to andre kommunikatører.

KS Prisen blev uddelt på KS’ Frivilligdag den 18. marts 2023. Læs mere om og se billeder fra Frivilligdagen 2023 her.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Karriererådgiverens blog

Forestil dig, at du allerede har jobbet

Er du som jobsøgende i tvivl om du får dig selv bragt nok i spil, hvordan du får fremhævet dine kompetencer, eller hvordan du ville løse en opgave? Så er mit bedste trick til både ansøgning og jobsamtale, at du forestiller dig, at du allerede har jobbet. Så kan du nemlig bedre beskrive det hele for dig selv.

Edit page