Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

/files/assets/news/faellesfoto.JPG
23. marts 2023
Af Cæcilie Paarup Madsen

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS har verdens bedste frivillige. Det må man nok konstatere, efter vi igen i år har afviklet Frivilligdagen - dagen, der hylder de frivillige kræfter, som er med til at gøre KS til den faglige organisation, som den er i dag. Mere end 40 KS’ere dukkede op til en dag fuld af faglig fordybelse, personlig udvikling og samtale om den videre udvikling af Kommunikation og Sprog som forbund.

Igen i år dannede den smukke Bygholm Park i Horsens rammerne om dagen, der blev skudt i gang med en velkomst fra KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen og frivillighedskonsulent Natasha Louise Hoffmann Jackowski.

/files/assets/velkommen-til-frivilligdagen-1679575445.JPG

Herefter blev de frivillige fra alle dele af KS stillet kommunikationsfolkets yndlingsopgave: networking! Et af formålene med dagen er nemlig også at stifte bekendtskab med andre dele af KS’ frivillige arbejde og lære hinanden at kende på tværs af organisationen og frivillige indsatser.

/files/assets/workshop-1-1679575526.JPG

Dagen var pakket med oplæg og workshops, og den første oplægsholder, Pernille Garde Abildgaard, introducerede strategier til, hvordan man som kommunikationsmedarbejder kan få enderne til at mødes i en hverdag, der er fuld af mangeartede opgaver og forstyrrelser.

/files/assets/pernille-garde-1679575540.JPG

Vores vigtigste ressource er vores tid, og i en verden fuld af krav, ønsker og hastighed er det vigtigt at sikre dig et mentalt overskud, så der skabes plads til det, du drømmer om. Pernille præsenterede en række konkrete og lavpraktiske fif og værktøjer, som kan forandre dit arbejdsliv og skabe mere tid og overskud i hverdagen, også når der er mange bolde i luften. 

Herefter var der frokost og walk-and-talks, hvor de frivillige fik mulighed for at reflektere over oplægget og arbejdsgangene med udgangspunkt i Pernilles oplæg. Der var meget stof til eftertanke - kommunikationsfolkene er travle, som en frivillig fik nævnt, men hvordan sørger vi for at få løst de mange opgaver på bordet, uden at vi bliver stressede?

Herefter var det tid til workshops, og i år havde de frivillige mulighed for at vælge imellem 3 forskellige workshops inden for bæredygtighedskommunikation, visuel facilitering og inklusion og diversitet på arbejdspladsen.

/files/assets/maria-mortensen-1679575557.JPG
Oplægsholder Maria Mortensen under workshoppen “Inklusion, diversitet og tryghed: vejen til bæredygtige fællesskaber og styrket demokrati”

Herefter var der selvfølgelig kagepause og tid til refleksion, inden eftermiddagens sidste aktivitet med KS-konsulent Lykke Hilfling Lehman løb af stablen. Det var nemlig tid til at stille skarpt på KS’ værdier og fundamenter.

/files/assets/lykke--1679575632.JPG

Igennem gruppeøvelser og præsentationer fik de frivillige sat mange ord på KS’ mission og fremtid samt deres egen rolle

/files/assets/lytter.JPG

Efter det officielle programs afslutning var det naturligvis tid til middag og netværk i bedste KS-ånd. Her blev KS Prisen også uddelt. KS Prisen uddeles til en eller flere KS’ere, der har gjort en særlig indsats for KS og kommunikationsfaget.

I år gik prisen til de frivillige i netværket “Kommunikatører uden fagkollegaer” i Aarhus og København. Du kan læse mere om og se billeder af vinderne i artiklen her.

Tak for i år! Vi glæder os allerede til Frivilligdagen 2024.

offentligt ansat

Hvordan er det nu lige, det er med ferien?

Udover de fem ugers ferie, du har ret til efter Ferieloven, så har du den sjette ferieuge, der også kaldes særlige feriedage eller feriefridage. Når du holder ferie med løn, får du også et ferietillæg. Der er lidt forskellige satser og udbetalingstidspunkter i hhv. staten og kommunerne/regionerne. Her får du en kort beskrivelse af vilkårene i det offentlige.

offentligt ansat

Fra 1. juli 2024 skal alles arbejdstid registreres

Hovedformålet med ny lov om arbejdstidsregistrering er at sikre, at medarbejderne ikke overbelastes af for meget overarbejde.

offentligt ansat

Får du det rigtige i løn?

Her kan du, som er ansat i staten, en kommune eller en region tjekke, hvad din løn skal være steget med og hvilke øvrige forbedringer på bl.a. barselsområdet, du har fået fra 1. april som følge af overenskomstforhandlingerne.

Edit page