Hvad nu, hvis der bliver storkonflikt

/files/assets/news/storkonflikt.jpg
26. januar 2023
Af Jette Snoer

Vi har i den seneste tid fået en række henvendelser om ”hvad nu hvis der bliver storkonflikt – bliver jeg så omfattet”? Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig.

Det korte svar på spørgsmål, om du kan blive omfattet af en eventuel storkonflikt i forbindelse med dette års overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked ’OK 23’. er:

Man skal være medlem af en faglig organisation, som er part i konflikten, og man skal være omfattet af en kollektiv overenskomst, der er genstand for konflikten – det vil sige, at det skal stå i ansættelseskontrakten, at man er omfattet af den konkrete kollektive overenskomst. Begge betingelser skal være opfyldt, hvis man skal kunne omfattes en konflikt – enten strejke eller lock-out.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev ikke henviser til HK-overenskomsten, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev siger, at du er omfattet af HK-overenskomsten, men du er ikke medlem af HK, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl – eller har andre spørgsmål i denne anledning.

Fusion

Vi tager vores styrker med os

”En af KS’ vigtigste styrker er, at vi kender KS’ernes arbejdsmarked og faglighed. Det vil vi ikke sige farvel til, og derfor skal den nye organisation kunne dække de fagligheder, som KS dækker i dag. KS’erne skal føle sig set i DM, uanset om de kommer med en kommunikations-, sprog- eller marketingbaggrund. Fagligheder, som DM i øvrigt alle har i forvejen,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Edit page