Hvad nu, hvis der bliver storkonflikt

/files/assets/news/storkonflikt.jpg
26. januar 2023
Af Jette Snoer

Vi har i den seneste tid fået en række henvendelser om ”hvad nu hvis der bliver storkonflikt – bliver jeg så omfattet”? Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig.

Det korte svar på spørgsmål, om du kan blive omfattet af en eventuel storkonflikt i forbindelse med dette års overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked ’OK 23’. er:

Man skal være medlem af en faglig organisation, som er part i konflikten, og man skal være omfattet af en kollektiv overenskomst, der er genstand for konflikten – det vil sige, at det skal stå i ansættelseskontrakten, at man er omfattet af den konkrete kollektive overenskomst. Begge betingelser skal være opfyldt, hvis man skal kunne omfattes en konflikt – enten strejke eller lock-out.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev ikke henviser til HK-overenskomsten, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev siger, at du er omfattet af HK-overenskomsten, men du er ikke medlem af HK, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl – eller har andre spørgsmål i denne anledning.

KS

Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS

KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

CV og ansøgning

Arbejdspladskultur er vigtigt: Sådan finder du ud af om den passer til dig

KS Karrierekonsulenter kommer her med 5 bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen for at få indblik i arbejdspladskulturen. At trives i et job er nemlig andet og mere end blot at have fede arbejdsopgaver. Kulturen og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen kan have stor betydning for, hvor glad man er for at gå på arbejde og ikke mindst, hvor godt man lykkes i arbejdet.

Edit page