Hvad nu, hvis der bliver storkonflikt

/files/assets/news/storkonflikt.jpg
26. januar 2023
Af Jette Snoer

Vi har i den seneste tid fået en række henvendelser om ”hvad nu hvis der bliver storkonflikt – bliver jeg så omfattet”? Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig.

Det korte svar på spørgsmål, om du kan blive omfattet af en eventuel storkonflikt i forbindelse med dette års overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked ’OK 23’. er:

Man skal være medlem af en faglig organisation, som er part i konflikten, og man skal være omfattet af en kollektiv overenskomst, der er genstand for konflikten – det vil sige, at det skal stå i ansættelseskontrakten, at man er omfattet af den konkrete kollektive overenskomst. Begge betingelser skal være opfyldt, hvis man skal kunne omfattes en konflikt – enten strejke eller lock-out.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev ikke henviser til HK-overenskomsten, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev siger, at du er omfattet af HK-overenskomsten, men du er ikke medlem af HK, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl – eller har andre spørgsmål i denne anledning.

Sprog

Sprogpris til årets prygelknabe

Vurderingsstyrelsens kommunikations-og sprogfolk får Sprogprisen 2024 i kategorien årets bedste tekst. Sprogpriser også til Politiet og til Dansk Selskab for Kommunikation i Sundhedsvæsenet.

Leder i Kommagasinet

Succes kan ligge i selve forandringen

Nogle frokostpauser afføder bare mere geniale samtaler end andre. For ikke så længe siden, lænede KS’ sekretariatets ”grand old man/hushistoriker” Jørgen Christian sig ind over bordet og spurgte; Nå, Cathrine, synes du så, at KS er lykkedes som forbund?

Job og karriere

Tænker du på at skifte mellem det private og det offentlige?

Her er 4 opmærksomhedspunkter, der kan kickstarte din videre research og hjælpe dig, hvis du gerne vil skifte fra det offentlige til det private – eller omvendt.

Edit page