Hvad nu, hvis der bliver storkonflikt

/files/assets/news/storkonflikt.jpg
26. januar 2023
Af Jette Snoer

Vi har i den seneste tid fået en række henvendelser om ”hvad nu hvis der bliver storkonflikt – bliver jeg så omfattet”? Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig.

Det korte svar på spørgsmål, om du kan blive omfattet af en eventuel storkonflikt i forbindelse med dette års overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked ’OK 23’. er:

Man skal være medlem af en faglig organisation, som er part i konflikten, og man skal være omfattet af en kollektiv overenskomst, der er genstand for konflikten – det vil sige, at det skal stå i ansættelseskontrakten, at man er omfattet af den konkrete kollektive overenskomst. Begge betingelser skal være opfyldt, hvis man skal kunne omfattes en konflikt – enten strejke eller lock-out.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev ikke henviser til HK-overenskomsten, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Eksempel: Hvis du er ansat i en virksomhed, der har overenskomst med HK, og dit ansættelsesbrev siger, at du er omfattet af HK-overenskomsten, men du er ikke medlem af HK, kan du ikke omfattes af en konflikt varslet af HK eller arbejdsgiveren.

Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl – eller har andre spørgsmål i denne anledning.

Kunstig intelligens

6 AI-tip: Bliv teknologiens mestertræner

De nye AI-værktøjer skal løbende trænes for at udvikle sig. Lidt ligesom mennesker. Men hvordan gør du? Kommagasinet har søgt råd hos to profiler.

Kunstig intelligens

8 tip: Tættere på personlige e-commerce-oplevelser med AI

AI kan - i hvert fald på papiret - bidrage til stærkere personalisering, der kan forbedre kundetilfredshed, øge salget og styrke kundeloyaliteten.

Kunstig intelligens

8 AI-veje til bedre nyhedsbreve

Der er mange muligheder for at give nyhedsbrevet et boost. Vi har bedt to eksperter give deres bedste råd.

Edit page