Der er plads til forbedring for seniorerne

/files/assets/news/seniorjob.jpg
25. januar 2023
Af Anne Nimb

Der er behov for mere fleksible rammer for de seniorer, der vælger at blive på arbejdsmarkedet.

Regeringen vil gerne øge arbejdsudbuddet. Et af midlerne kan være at gøre det mere attraktivt for seniorerne at blive på arbejdsmarkedet.

Men hvad skal der til?

Vores A-kasse AJKS er kommet med nogle bud, som de har sendt til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

For det første skal seniorer have mulighed for opkvalificering og sporskifte. Hvis man for eksempel bliver ledig efter mange år på den samme arbejdsplads, vil der ofte være behov for hjælp til at udvide ens kompetencer. Derfor bør seniorer have mulighed for at få opkvalificering indenfor IT og lignende.

For det andet bør seniorer, der arbejder, have mulighed for at forsikre sig mod arbejdsløshed, som det er gældende for alle andre på arbejdsmarkedet. Som det er nu, kan man ikke længere være almindeligt medlem af en a-kasse med ret til dagpenge fra det tidspunkt, hvor man opnår ret til folkepension.

For det tredje bør der igen åbnes for skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag, hvis seniorjobordningen afskaffes som der står i regeringsgrundlaget. Det skal også være muligt at få godkendt en selvstændig bibeskæftigelse sammen med efterløn.

Endelig skal det kunne betale sig at påtage sig arbejdsopgaver, når man er på folkepension. Derfor bør der ikke ske modregning i folkepensionen.

Husk at du også i den senkarriere kan gøre brug af KS’ medlemstilbud, for eksempel karrieresamtaler.

Medlemmer, der er kunder i PFA, kan også deltage i to nye seminarer fra PFA:
Til dig, der har mere end 3 år til pension: Opsparingsoptimering – er du på rette vej? og Til dig, der overvejer pension: Pensionsplanlægning.
Læs mere og tilmeld dig her.

KS

Repræsentantskabsmøde i KS i november

De nyvalgte repræsentanter mødes til deres første repræsentantskabsmøde den 11. november.

Job og karriere

Design dig ud af overspringshandlingerne

Der er behov for mere fleksible rammer for de seniorer, der vælger at blive på arbejdsmarkedet.

KS
Fusion

KS og DM på vej i fusion

Hvordan varetages KS’ernes interesser – faglige og arbejdslivsmæssige – bedst på langt sigt? Det spørgsmål har KS hovedbestyrelse stillet sig selv, og efter grundige overvejelser foreslår hovedbestyrelsen nu, at KS-medlemmernes interesser bedst varetages gennem en fusion med DM.

Edit page