Der er plads til forbedring for seniorerne

/files/assets/news/seniorjob.jpg
25. januar 2023
Af Anne Nimb

Der er behov for mere fleksible rammer for de seniorer, der vælger at blive på arbejdsmarkedet.

Regeringen vil gerne øge arbejdsudbuddet. Et af midlerne kan være at gøre det mere attraktivt for seniorerne at blive på arbejdsmarkedet.

Men hvad skal der til?

Vores A-kasse AJKS er kommet med nogle bud, som de har sendt til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

For det første skal seniorer have mulighed for opkvalificering og sporskifte. Hvis man for eksempel bliver ledig efter mange år på den samme arbejdsplads, vil der ofte være behov for hjælp til at udvide ens kompetencer. Derfor bør seniorer have mulighed for at få opkvalificering indenfor IT og lignende.

For det andet bør seniorer, der arbejder, have mulighed for at forsikre sig mod arbejdsløshed, som det er gældende for alle andre på arbejdsmarkedet. Som det er nu, kan man ikke længere være almindeligt medlem af en a-kasse med ret til dagpenge fra det tidspunkt, hvor man opnår ret til folkepension.

For det tredje bør der igen åbnes for skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag, hvis seniorjobordningen afskaffes som der står i regeringsgrundlaget. Det skal også være muligt at få godkendt en selvstændig bibeskæftigelse sammen med efterløn.

Endelig skal det kunne betale sig at påtage sig arbejdsopgaver, når man er på folkepension. Derfor bør der ikke ske modregning i folkepensionen.

Husk at du også i den senkarriere kan gøre brug af KS’ medlemstilbud, for eksempel karrieresamtaler.

Medlemmer, der er kunder i PFA, kan også deltage i to nye seminarer fra PFA:
Til dig, der har mere end 3 år til pension: Opsparingsoptimering – er du på rette vej? og Til dig, der overvejer pension: Pensionsplanlægning.
Læs mere og tilmeld dig her.

Karriererådgiverens blog

Forestil dig, at du allerede har jobbet

Mit bedste trick til både ansøgning og jobsamtale, hvis du er i tvivl, om du får dig selv bragt nok i spil, hvordan du får fremhævet dine kompetencer eller hvordan du får løst en opgave, er at du forestiller dig, at du allerede har jobbet. Så kan du nemlig bedre beskrive for dig selv, hvordan du ville gribe tingene an.

offentligt ansat

Hvordan er det nu lige, det er med ferien?

Udover de fem ugers ferie, du har ret til efter Ferieloven, så har du den sjette ferieuge, der også kaldes særlige feriedage eller feriefridage. Når du holder ferie med løn, får du også et ferietillæg. Der er lidt forskellige satser og udbetalingstidspunkter i hhv. staten og kommunerne/regionerne. Her får du en kort beskrivelse af vilkårene i det offentlige.

offentligt ansat

Fra 1. juli 2024 skal alles arbejdstid registreres

Hovedformålet med ny lov om arbejdstidsregistrering er at sikre, at medarbejderne ikke overbelastes af for meget overarbejde.

Edit page