Der er plads til forbedring for seniorerne

/files/assets/news/seniorjob.jpg
25. januar 2023
Af Anne Nimb

Der er behov for mere fleksible rammer for de seniorer, der vælger at blive på arbejdsmarkedet.

Regeringen vil gerne øge arbejdsudbuddet. Et af midlerne kan være at gøre det mere attraktivt for seniorerne at blive på arbejdsmarkedet.

Men hvad skal der til?

Vores A-kasse AJKS er kommet med nogle bud, som de har sendt til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

For det første skal seniorer have mulighed for opkvalificering og sporskifte. Hvis man for eksempel bliver ledig efter mange år på den samme arbejdsplads, vil der ofte være behov for hjælp til at udvide ens kompetencer. Derfor bør seniorer have mulighed for at få opkvalificering indenfor IT og lignende.

For det andet bør seniorer, der arbejder, have mulighed for at forsikre sig mod arbejdsløshed, som det er gældende for alle andre på arbejdsmarkedet. Som det er nu, kan man ikke længere være almindeligt medlem af en a-kasse med ret til dagpenge fra det tidspunkt, hvor man opnår ret til folkepension.

For det tredje bør der igen åbnes for skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag, hvis seniorjobordningen afskaffes som der står i regeringsgrundlaget. Det skal også være muligt at få godkendt en selvstændig bibeskæftigelse sammen med efterløn.

Endelig skal det kunne betale sig at påtage sig arbejdsopgaver, når man er på folkepension. Derfor bør der ikke ske modregning i folkepensionen.

Husk at du også i den senkarriere kan gøre brug af KS’ medlemstilbud, for eksempel karrieresamtaler.

Medlemmer, der er kunder i PFA, kan også deltage i to nye seminarer fra PFA:
Til dig, der har mere end 3 år til pension: Opsparingsoptimering – er du på rette vej? og Til dig, der overvejer pension: Pensionsplanlægning.
Læs mere og tilmeld dig her.

KS

Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS

KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

CV og ansøgning

Arbejdspladskultur er vigtigt: Sådan finder du ud af om den passer til dig

KS Karrierekonsulenter kommer her med 5 bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen for at få indblik i arbejdspladskulturen. At trives i et job er nemlig andet og mere end blot at have fede arbejdsopgaver. Kulturen og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen kan have stor betydning for, hvor glad man er for at gå på arbejde og ikke mindst, hvor godt man lykkes i arbejdet.

Edit page