Der er plads til forbedring for seniorerne

/files/assets/news/seniorjob.jpg
25. januar 2023
Af Anne Nimb

Der er behov for mere fleksible rammer for de seniorer, der vælger at blive på arbejdsmarkedet.

Regeringen vil gerne øge arbejdsudbuddet. Et af midlerne kan være at gøre det mere attraktivt for seniorerne at blive på arbejdsmarkedet.

Men hvad skal der til?

Vores A-kasse AJKS er kommet med nogle bud, som de har sendt til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

For det første skal seniorer have mulighed for opkvalificering og sporskifte. Hvis man for eksempel bliver ledig efter mange år på den samme arbejdsplads, vil der ofte være behov for hjælp til at udvide ens kompetencer. Derfor bør seniorer have mulighed for at få opkvalificering indenfor IT og lignende.

For det andet bør seniorer, der arbejder, have mulighed for at forsikre sig mod arbejdsløshed, som det er gældende for alle andre på arbejdsmarkedet. Som det er nu, kan man ikke længere være almindeligt medlem af en a-kasse med ret til dagpenge fra det tidspunkt, hvor man opnår ret til folkepension.

For det tredje bør der igen åbnes for skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag, hvis seniorjobordningen afskaffes som der står i regeringsgrundlaget. Det skal også være muligt at få godkendt en selvstændig bibeskæftigelse sammen med efterløn.

Endelig skal det kunne betale sig at påtage sig arbejdsopgaver, når man er på folkepension. Derfor bør der ikke ske modregning i folkepensionen.

Husk at du også i den senkarriere kan gøre brug af KS’ medlemstilbud, for eksempel karrieresamtaler.

Medlemmer, der er kunder i PFA, kan også deltage i to nye seminarer fra PFA:
Til dig, der har mere end 3 år til pension: Opsparingsoptimering – er du på rette vej? og Til dig, der overvejer pension: Pensionsplanlægning.
Læs mere og tilmeld dig her.

Kunstig intelligens

6 AI-tip: Bliv teknologiens mestertræner

De nye AI-værktøjer skal løbende trænes for at udvikle sig. Lidt ligesom mennesker. Men hvordan gør du? Kommagasinet har søgt råd hos to profiler.

Kunstig intelligens

8 tip: Tættere på personlige e-commerce-oplevelser med AI

AI kan - i hvert fald på papiret - bidrage til stærkere personalisering, der kan forbedre kundetilfredshed, øge salget og styrke kundeloyaliteten.

Kunstig intelligens

8 AI-veje til bedre nyhedsbreve

Der er mange muligheder for at give nyhedsbrevet et boost. Vi har bedt to eksperter give deres bedste råd.

Edit page