Brug din energi rigtigt, når du gerne vil have nyt job

/files/assets/news/johnny-cohen-ubqyvyf2fqs-unsplash.jpg
22. februar 2024
Af Bitten Kjærgaard

Er du ked af dit arbejde, og vil du gerne have et nyt? Finder du det svært at jonglere fuldtidsarbejde og intensiv jobsøgning? KS Karriere kommer her med fem gode råd til, hvordan du bruger din energi bedst muligt.

Det kan stille dig i en svær situation i forhold til prioritering af din energi og ressourcer, hvis situationen er sådan, at du bare gerne vil finde et nyt job hurtigst muligt. Hvis situationen ikke er akut, har du mulighed for at bruge længere tid på jobsøgning og eventuelt kun søge, når der dumper et job ned, som får dit hjerte til at banke. Men den luksus føler man ikke, man har, når man bare gerne vil hurtigt videre.

Vi taler med en del medlemmer, som desværre befinder sig i den situation, at de vil videre hurtigst muligt. Det kan være på grund at arbejdsmiljøet, chefen eller arbejdsopgaverne. Vi spørger dem altid, om mulighederne for at komme til at trives i jobbet er udtømte. Har du haft en dialog med din leder? Har du afsøgt de muligheder, du har for at ændre situationen og udøve din indflydelse? Og er det ikke lykkedes? Så kan et nyt job være løsningen (læs mere her om at finde en ny retning).

Udfordringen er nu både at skulle have fuldtidsarbejde og samtidig være i gang med en intensiv indsats for at finde et nyt job. Husk, at det er dit liv, det handler om, og følg gerne disse råd:

1. Skærm dig selv

Det kan være nedslidende og svært at være i et dårligt arbejdsmiljø, og det skal ikke negligeres. Hvis du allerede har prøvet eller besluttet dig for, at der ikke er noget aktivt, du kan gøre for at ændre situationen, så er det også en handling i sig selv – at acceptere situationen og fjerne sig fra den. Både i forhold til ikke at bruge tid og kræfter på den, men også i forhold til at bruge de kræfter på at søge nyt job.

2. Gå hjem på en succes

Vores bedste anbefaling er at flytte fokus fra alt det, der ikke fungerer til det, der rent faktisk gør. Sørg derfor for at have fokus på dine succeser. Skriv gerne ned hver dag, hvad du har lavet af gode ting. Det kan både være faglige og personlige. Det skaber både motivation og understøtter dit faglige selvværd.

3. Er der noget særligt, du gerne vil have på CV’et?

Overvej om der er nogle af dine opgaver, du gerne vil gøre mere ved end andre, fordi det er den retning, du gerne vil i næste job. Så læg dit fokus der. Det kan faktisk også give mere energi, hvis man føler, man har en mission og arbejder strategisk for den.

4. Skru ned for de langsigtede ambitioner i dit nuværende job

Du behøver ikke længere positionere dig til nye opgaver eller ansvarsområder i virksomheden. Du skal selvfølgelig lave dit arbejde og de opgaver, du bliver stillet. Det kan nogle gange være svært, fordi det ligger dybt i mange af os gerne at ville udvikle os. Husk at du skal gemme noget af din energi til jobsøgningen, når du har fri.

5. Lav en struktur for jobsøgningen

Det er hårdt, hvis man føler, man skal være jobsøgende 24/7. Hvis du starter med at tjekke Jobindex hver morgen, kan det skabe enormt meget stress, fordi du måske falder over job, der er spændende hver dag. Det er selvfølgelig positivt, hvis du føler engagement og motivation, når du ser et jobopslag. Men det kan være med til at få dig til at miste fokus, hvis du tjekker hver dag. Så nøjes med at tjekke job 1-2 dage om ugen, og sæt dig for, hvilke 1-2 du skal søge om ugen. Og sæt afgrænset tid af til at søge. Så det ikke føles, som noget du skal hver dag efter arbejde.

OK24
Løn og ansættelse
offentligt ansat

Massivt JA til OK24 fra KSerne

98,86 % stemte JA til de nye offentlige overenskomster ved urafstemningen blandt de offentligt ansatte KS’ere. 45,12 % af de stemmeberettigede afgav deres stemme. Og med et samlet ja fra akademikerorganisationerne, er overenskomstfornyelsen nu i hus.

Job og karriere

Stå stærkt i jobsøgningen med en tydelig rød tråd

En tydelig profil kan få dig langt i din jobsøgning. Byg din profil op over tre til fem spidskompetencer og lad dem gå igen igennem dit materiale. Så kommer du til at fremstå troværdig og tiltrækkende. Læs her, hvordan du kan få dine kompetencer til at gå igen i forskellige dele af din jobsøgning.

Løn og ansættelse

Jo før, I får fastlagt sommerferie, jo bedre

Selv om det ikke helt kan ses på vejrudsigten, skal du snart på sommerferie og det er på høje tid, at du og dine kollegaer får planlagt den.

Edit page