Bred modstand mod forringelser af kandidatuddannelserne

2. marts 2023
Af Anne Nimb

Regeringen har i dag præsenteret deres reform af kandidatuddannelserne. ”Vi har længe givet udtryk for bekymring for kvaliteten, hvis man skærer i kandidatuddannelserne. Med det nye udspil er det stadig svært at se hvordan man undgår en forringelse og hvilket problem man prøver at løse,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

KS og vores hovedorganisation, Akademikerne har længe talt imod de idéer om forringelse af kandidatuddannelserne, som regeringen i dag har præsenteret (se for eksempel her: Nej tak til 1-årige kandidatuddannelser: demonstration på Solberg Plads (kommunikationogsprog.dk).

Modstanden nyder nu bred opbakning blandt faglige organisationer, som tilsammen repræsenterer over 900.000 lønmodtagere. De mener, at man i stedet for at forringe uddannelserne skal finde en mere optimal dimensionering af nogle af de lange videregående uddannelser.

KS-forperson Cathrine Holm-Nielsen siger:

”Vi overuddanner ikke akademikere til ledighed. Og en 1 ¼-årig kandidat vil stadig gøre det svært at ruste de studerende til arbejdsmarkedet, både fagligt og praktisk. Tværtimod er veluddannede akademikere afgørende for Danmarks vækst, konkurrenceevne og velfærdssamfund. Jeg synes derfor, at man skulle bruge mere tid og flere kræfter på at tale om hvilke kompetencekrav, som fremtiden stiller. Og i en tid med komplekse problemstillinger, accelereret teknologisk udvikling og systemiske chok har humanistisk viden stadig en kæmpe værdi”, siger KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen.

KS

Frivilligdagen 2023: Kommunikationsfolket i en verden fuld af opgaver

Mere end 40 frivillige fra alle dele af KS dukkede op til en dag fuld af oplæg, workshops og networking til Frivilligdagen den 18. marts 2023. Se billeder fra og hør om de frivilliges dag i artiklen her.

KS

KS Prisen 2023: Når frivillige kræfter gør en forskel for K-branchen

Kommunikation og Sprog uddeler hvert år KS Prisen til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for at synliggøre KS eller KS’ernes faglighed. I år går prisen til en flok KS’ere, der har gjort noget særligt for kommunikationsfolk, der arbejder alene i deres organisation.

CV og ansøgning

Arbejdspladskultur er vigtigt: Sådan finder du ud af om den passer til dig

KS Karrierekonsulenter kommer her med 5 bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen for at få indblik i arbejdspladskulturen. At trives i et job er nemlig andet og mere end blot at have fede arbejdsopgaver. Kulturen og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen kan have stor betydning for, hvor glad man er for at gå på arbejde og ikke mindst, hvor godt man lykkes i arbejdet.

Edit page