Bred modstand mod forringelser af kandidatuddannelserne

2. marts 2023
Af Anne Nimb

Regeringen har i dag præsenteret deres reform af kandidatuddannelserne. ”Vi har længe givet udtryk for bekymring for kvaliteten, hvis man skærer i kandidatuddannelserne. Med det nye udspil er det stadig svært at se hvordan man undgår en forringelse og hvilket problem man prøver at løse,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

KS og vores hovedorganisation, Akademikerne har længe talt imod de idéer om forringelse af kandidatuddannelserne, som regeringen i dag har præsenteret (se for eksempel her: Nej tak til 1-årige kandidatuddannelser: demonstration på Solberg Plads (kommunikationogsprog.dk).

Modstanden nyder nu bred opbakning blandt faglige organisationer, som tilsammen repræsenterer over 900.000 lønmodtagere. De mener, at man i stedet for at forringe uddannelserne skal finde en mere optimal dimensionering af nogle af de lange videregående uddannelser.

KS-forperson Cathrine Holm-Nielsen siger:

”Vi overuddanner ikke akademikere til ledighed. Og en 1 ¼-årig kandidat vil stadig gøre det svært at ruste de studerende til arbejdsmarkedet, både fagligt og praktisk. Tværtimod er veluddannede akademikere afgørende for Danmarks vækst, konkurrenceevne og velfærdssamfund. Jeg synes derfor, at man skulle bruge mere tid og flere kræfter på at tale om hvilke kompetencekrav, som fremtiden stiller. Og i en tid med komplekse problemstillinger, accelereret teknologisk udvikling og systemiske chok har humanistisk viden stadig en kæmpe værdi”, siger KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen.

KS

DMs forperson er gået på orlov

På baggrund af en arbejdspladsvurdering (APV) i DM, der viser udfordringer i samarbejdet mellem det politiske niveau og sekretariatet, herunder ikke mindst i forhold til DM’s forperson, Camilla Gregersen, har Camilla Gregersen valgt at gå på selvbetalt orlov, mens en arbejdsgruppe går i gang med at finde en løsning.

Leder i Kommagasinet

Restitution er rasende rart – og absolut nødvendig

Det er juni, vejret er dejligt, sommerferien står for døren. Eller det bør den i hvert fald.

Løn og ansættelse

Må chefen flytte din ferie?

Ferien nærmere sig og dermed også en række spørgsmål om forskellige regler i forbindelse med afholdelse af ferie. Her får du svar på de mest almindelige.

Edit page