Intelligenstest

Intelligenstests/færdighedstests bliver typisk brugt til give et billede af dine logiske og analytiske evner i et bredere perspektiv. De dækker både over den ’almindelige’ IQ test og diverse logiske, sproglige eller matematiske prøver. De bruges typisk for at teste kandidater til job med høj kompleksitet, oftest i større virksomheder, eller som supplement til en personlighedstest for at sammenholde personlige kompetencer med nogle universelle faglige kompetencer. 

Forberedelse

Det altid en god idé med det samme at læse op på den test, du skal tage - og finde ud af dens fokusområde og format. Det er også en god ide, at prøve den eller en lignende test af. Så ved du, hvad du skal være forberedt på og kan måske blive lidt mere tryg ved situationen. De fleste store testudbydere i Danmark har hjemmesider, hvor du kan finde testmanualer og vejledning til, hvad deres tests almindeligvis spørger ind til.  

Hvis du ved, at testen indeholder nogle elementer, du er særligt i tvivl om (eksempelvis matematik eller kommasætning), kan det også være en idé lige at læse op på de vigtigste regler, inden du går i gang – eksempelvis på regneregler.dk og på sproget.dk 

Ud over det, er det bedste, du kan gøre at være forberedt, veludhvilet, og klar med papir og blyant. Og så i øvrigt bruge den tid, du har, i stedet for at skynde dig igennem.

Edit page