/files/assets/Untitled-design-(1).jpg

Planlæg din barsel sammen med os

Forældre har ret til at være fraværende fra arbejdet på grund af barsels- og adoptionsorlov. Dette følger af barselsloven som også giver forældrene ret til at modtage barselsdagpenge i dele af orloven.

Her på siden kan du læse om de vigtigste regler og love på barselsområdet, og med vores barselsberegner, kan du hurtigt og nemt få et overblik over din barselsperiode.
Du kan også booke os til en samtale, hvis du har brug for lidt grundigere og konkret vejledning.

Barselsplan

KS's jurister kan hjælpe dig med at få et overblik over retten til fravær, løn og barselsdagpenge, når orloven skal planlægges.

Hvis du står overfor at skulle planlægge din barselsorlov, anbefaler vi altid, at du booker en barselssamtale med KS. I den kan vi snakke ønsker og muligheder, og vi udformer også gerne en konkret plan for dig/jer som du kan gå videre med overfor din arbejdsgiver.

Få styr på begreberne, inden du planlægger din barsel

Læs mere om...

Din ret til at holde barsel

Bliv klogere på din ret til at være fraværende fra arbejdet, samt de varslingsregler der gælder, når du ønsker at melde din orlov.

Barselsmuligheder for soloforældre

Læs mere om dine muligheder for at søge om ekstra barselsdagpenge eller overdrage orlov til nærtstående familiemedlemmer.

Barselsmuligheder for LGBT+ familier

Læs mere om dine muligheder for at overdrage orlov til sociale forældre.

Ofte stillede spørgsmål.

Nedsat kontingent

Du kan søge om nedsat kontingentet på dit medlemskab hos Kommunikation og Sprog, når du er på barsel med barselsdagpenge. Du skal udfylde blanketten nedenfor for at ansøge.

Edit page