Stå stærkt i jobsøgningen med en tydelig rød tråd

/files/assets/news/rod-linie.jpg
11. april 2024
Af Bitten Kjærgaard

En tydelig profil kan få dig langt i din jobsøgning. Byg din profil op over tre til fem spidskompetencer og lad dem gå igen igennem dit materiale. Så kommer du til at fremstå troværdig og tiltrækkende. Læs her, hvordan du kan få dine kompetencer til at gå igen i forskellige dele af din jobsøgning.

Din profil kommer til at stå stærkere, hvis du fokuserer på færre spidskompetencer i stedet for at skyde med spredehagl. Inden du går i gang med jobsøgningen, er det en god ide at tænke over, hvad det er lige præcis, du kan? Hvad gør din profil særlig? Lad være med at tænke på, at du skal kunne det samme som alle de andre. Fokuser på, hvad du har talent for, og ikke mindst, hvad du synes er sjovt. Og match så kompetencerne med de stillinger, du søger.

Når du har bygget en stærkt profil op, så lad dine kompetencer gå igen i de forskellige dele af jobsøgningen. På den måde får du skabt en rød tråd, der gør det nemt for arbejdsgiver at se, hvad du kan, og samtidig fremstår du troværdig.

  1. Den faglige profil på dit CV

    Dit CV skal målrettes de jobs, du søger. Især er det vigtigt, at den faglige profil peger i retning af den virksomhed du søger hos, og de funktioner de efterspørger. Her skal du have dine vigtigste kernekompetencerne og erfaringer i spil. Det er i den faglige profil, du har mulighed for at rammesætte din erfaring og dine aktiviteter, så arbejdsgiver læser med de briller, du ønsker. Sørg også for, at man kan se under din erfaring, hvor dine kompetencer kommer fra.

  2. Ansøgningen

    Når arbejdsgiver har kigget på dit CV og fundet det interessant, går hun videre til din ansøgning. Derfor skal du sørge for, at der er en rød tråd fra CV til ansøgning. Se den faglige profil på dit CV som en appetizer for, hvad der skal stå i din ansøgning. Byg ansøgningen op over de samme kompetencer og HUSK at komme med konkrete bud på, hvad du kan og vil gøre med de kompetencer. Løft sløret for din viden.

  3. Fortæl lidt om dig selv....

    Når du er blevet inviteret til jobsamtale, vil en af de første spørgsmål ofte være: Fortæl lidt om dig selv. Her bygger du igen din korte tale op over de samme kompetencer og erfaringer. Når du forbereder dig til samtalen, så sørg også for at finde konkrete eksempler på dine udvalgte kompetencer og erfaringer. Eksempler på noget du har gjort, og eksempler på, hvordan du forestiller dig, du vil bruge kompetencerne i jobbet.

    Lader du dine kompetencer gå igen på denne måde, har du også et bedre overblik over, hvad du skal sige til samtalen. På den måde fremstår du struktureret, med overskud og endnu en gang troværdig.

KS mener

Vi har ansvaret for et hjernevenligt arbejdsliv

Det hjernevenlige arbejdsliv er udfordret. Der er masser af data, der påviser, at resultatet af, at arbejdspresset er øget, er et dårligere arbejdsliv, udbrændthed og arbejdsrelateret stress. Som fagforening har vi en rolle at spille, for vi har brug for en større samtale om fælles ansvar og nye løsninger. Den tager vi i KS på os, også i dag i anledning af 1. maj.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Edit page