Som akademiker får du nye muligheder for sporskifte i arbejdslivet

14. september 2023
Af Anne Nimb

Hvis du er offentligt ansat og gerne vil udvikle dine kompetencer for at kunne varetage nye typer opgaver på din nuværende eller en anden arbejdsplads, kan du søge om midler til det fra Akademiker-fondspuljen.

Det er en fælles interesse for både ansatte og arbejdspladser at understøtte medarbejdere og arbejdspladser, hvor der er enighed om, at et sporskifte er relevant.

Derfor iværksættes der nu en særlig indsats rettet mod de medarbejdere på Akademiker-overenskomst, der har ønske om/behov for at udvikle kompetencer for at kunne varetage nye typer opgaver på den nuværende eller anden arbejdsplads.

Indsatsen understøtter fokus på, at Akademiker-fondspuljen også kan bruges på kompetenceudvikling mod nye opgaver i eller uden for arbejdsstedet.

Den særlige indsats åbner for modtagelse af ledergodkendte ansøgninger fra tirsdag den 28. november 2023 kl. 10.00 til mandag den 4. december 2023 kl. 23.59. Du kan allerede nu oprette din ansøgning. Din leder skal blot vente med at godkende den til puljens åbningsperiode.

Indsatsen er et supplement til den almindelige pulje for akademikere i Den Statslige Kompetencefond.

Læs mere om Indsatsens særlige retningslinjer

Foto Andrew Karn

KS
Fusion

OBS: Du modtager en vigtig mail om din kontingentbetaling igen i morgen

Hvis du betaler dit kontingent via en PBS-aftale, og du endnu ikke har givet samtykke til, at det kan fortsætte i DM, håber vi, at du vil give os samtykket, når du får den sidste mail om dette i morgen. Vær opmærksom på, at mailen kommer fra en anden mailadresse, end du er vant til.

Fusion

Janne Gleerup er valgt til forperson i DM fra 2025

Den nye forperson i DM fra årsskiftet er Janne Gleerup. Janne er 50 år, uddannet cand.mag., ph.d. og arbejdsmarkedsforsker på RUC.

Løn og ansættelse

OK26: Akademikerne melder sig ud af Forhandlingsfællesskabet

Akademikerne har valgt at udtræde af Forhandlingsfællesskabet. Det betyder blandt andet, at akademikerorganisationerne ved OK26 på det kommunale og regionale område skal forhandle alle aftaler selv.

Edit page