Lønningerne i den offentlige sektor stiger 1. oktober

/files/assets/news/micheile-henderson-lz_4npfkcv8-unsplash.jpg
11. september 2023
Af Jette Snoer

Se stigningerne i stat, regioner og kommuner her.

Når lønningerne i den offentlige sektor stiger 1. oktober 2023, er der forskel på stigningerne i staten, kommunerne og regionerne. Det skyldes blandt andet, at de generelle lønstigninger aftalt ved overenskomstforhandlingerne i 2021 er forskellige på de tre områder, og at reguleringsordningen udmønter sig forskelligt på de tre områder.

Reguleringsordningen er kort fortalt en ordning, der sørger for, at der sker en efterregulering af lønnen for de offentligt ansatte, hvis de private lønninger stiger mere end de offentlige. I praksis er det 80 % af forskellen, der bliver efterreguleret. Og fordi de aftalte lønstigninger på det offentlige område sker på forskellige tidspunkter, har det indflydelse på, hvorledes reguleringsordningen udmønter sig på de tre områder.

Her pr. d. 1. oktober 2023 er der i staten kun tale om en aftalt lønstigning, mens der i kommuner og regioner er tale om en aftalt stigning samt udmøntning fra reguleringsordningen. Denne er blevet beregnet nu og udmønter sig positivt i kommuner, mens den udmønter sig negativt i regionerne.

Stigningerne pr. 1.oktober 2023 - alt i forhold til april 2023-lønningerne er således samlet set:

Staten: Stiger 0,33 %

Regionerne: Stiger 0,48 %

Kommunerne: Stiger 1,25 %

På vores hjemmeside vil de nye lønninger være tilgængelige kort efter den 1. oktober 2023.

Foto Michelle Henderson

KS

Give it to us straight…

Hvad mener medlemmerne, at forperson Cathrine Holm-Nielsen skal gøre for KS’erne? Det har vi spurgt om i vores medlemsundersøgelse, og her reflekterer Cathrine over de mange gode råd, I er kommet med.

KS

Høj tilfredshed med KS

Tak til de medlemmer, der har deltaget i KS Medlemsundersøgelse 2023. Vi er glade for, at I fortsat er rigtig god tilfredse med jeres medlemskab.

KS

KS har fået nyt repræsentantskab

Se listen over de nyvalgte repræsentanter til KS’ øverste myndighed her.

Edit page