Kritik af influencere fører til undersøgelse

/files/assets/news/maddi-bazzocco-vbt1ztcssna-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Regeringen vil undersøge, om reglerne for influencere i Danmark skal strammes. Flere partier på Christiansborg bakker op om hårdere regulering.

Influencerbranchen har været under hård kritik på grund af en lang række sager om skjult reklame og brug af børn i kampagner.

Regeringen er nu gået i gang med at undersøge et nyt lovforslag i Frankrig, der har til hensigt at sætte ind mod influencerbranchen med hårdere straffe for skjult reklame, og børn under 16 skal beskyttes, så de ikke optræder i forældrenes reklameopslag.

”Hvis der er behov for, at vi kigger lovgivningen efter i sømmene, så er regeringen ikke bleg for at stramme reglerne«, siger erhvervsminister Morten Bødskov i et skriftligt svar til Politiken.

Sidste år modtog Forbrugerombudsmanden 100 klager vedrørende skjult reklame. Hovedparten omhandlede influencermarkedsføring, og der er uddelt flere bøder til influencere.

Flere organisationer, blandt andre Børns Vilkår og Medierådet for Børn og Unge, siger, at det kan få alvorlige konsekvenser, når børn optræder som en del af forældrenes influencerkampagner. Børns Vilkår opfordrer til, at man nedsætter en form for etisk råd, der skal sætte nogle tydeligere retningslinjer for influenceres billeddeling.

 Foto Maddi Bazocco

CV og ansøgning

3 måder, du kan bruge ChatGPT til din jobsøgning

Har du overblik over alle de forskellige måder, du kan bruge ChatGPT i din jobsøgning? Hvis ikke, så får du her 3 måder, du måske ikke lige havde overvejet, med konkret vejledning i, hvordan du gør. Du kan for eksempel bruge den som sparringspartner inden en jobsamtale.

Sprog

Sprognævn dropper nyt komma

Efter 30 år opgiver Dansk Sprognævn at få danskerne til at elske nyt komma og vil ikke længere anbefale det frem for grammatisk komma i Retskrivningsordbogen.

KS

Netværksfacilitatorer i KS mødes i netværk

Nyt netværk for netværksfacilitatorer skal give ny inspiration, mulighed for at videndele med andre og sparring på din rolle som frivillig netværksfacilitator.

Edit page