Kritik af influencere fører til undersøgelse

/files/assets/news/maddi-bazzocco-vbt1ztcssna-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Regeringen vil undersøge, om reglerne for influencere i Danmark skal strammes. Flere partier på Christiansborg bakker op om hårdere regulering.

Influencerbranchen har været under hård kritik på grund af en lang række sager om skjult reklame og brug af børn i kampagner.

Regeringen er nu gået i gang med at undersøge et nyt lovforslag i Frankrig, der har til hensigt at sætte ind mod influencerbranchen med hårdere straffe for skjult reklame, og børn under 16 skal beskyttes, så de ikke optræder i forældrenes reklameopslag.

”Hvis der er behov for, at vi kigger lovgivningen efter i sømmene, så er regeringen ikke bleg for at stramme reglerne«, siger erhvervsminister Morten Bødskov i et skriftligt svar til Politiken.

Sidste år modtog Forbrugerombudsmanden 100 klager vedrørende skjult reklame. Hovedparten omhandlede influencermarkedsføring, og der er uddelt flere bøder til influencere.

Flere organisationer, blandt andre Børns Vilkår og Medierådet for Børn og Unge, siger, at det kan få alvorlige konsekvenser, når børn optræder som en del af forældrenes influencerkampagner. Børns Vilkår opfordrer til, at man nedsætter en form for etisk råd, der skal sætte nogle tydeligere retningslinjer for influenceres billeddeling.

 Foto Maddi Bazocco

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Karriererådgiverens blog

Forestil dig, at du allerede har jobbet

Er du som jobsøgende i tvivl om du får dig selv bragt nok i spil, hvordan du får fremhævet dine kompetencer, eller hvordan du ville løse en opgave? Så er mit bedste trick til både ansøgning og jobsamtale, at du forestiller dig, at du allerede har jobbet. Så kan du nemlig bedre beskrive det hele for dig selv.

Edit page