Kritik af influencere fører til undersøgelse

/files/assets/news/maddi-bazzocco-vbt1ztcssna-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Regeringen vil undersøge, om reglerne for influencere i Danmark skal strammes. Flere partier på Christiansborg bakker op om hårdere regulering.

Influencerbranchen har været under hård kritik på grund af en lang række sager om skjult reklame og brug af børn i kampagner.

Regeringen er nu gået i gang med at undersøge et nyt lovforslag i Frankrig, der har til hensigt at sætte ind mod influencerbranchen med hårdere straffe for skjult reklame, og børn under 16 skal beskyttes, så de ikke optræder i forældrenes reklameopslag.

”Hvis der er behov for, at vi kigger lovgivningen efter i sømmene, så er regeringen ikke bleg for at stramme reglerne«, siger erhvervsminister Morten Bødskov i et skriftligt svar til Politiken.

Sidste år modtog Forbrugerombudsmanden 100 klager vedrørende skjult reklame. Hovedparten omhandlede influencermarkedsføring, og der er uddelt flere bøder til influencere.

Flere organisationer, blandt andre Børns Vilkår og Medierådet for Børn og Unge, siger, at det kan få alvorlige konsekvenser, når børn optræder som en del af forældrenes influencerkampagner. Børns Vilkår opfordrer til, at man nedsætter en form for etisk råd, der skal sætte nogle tydeligere retningslinjer for influenceres billeddeling.

 Foto Maddi Bazocco

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Kunstig intelligens

Fire roller: Her kan AI bidrage til intern kommunikation

Introduktionen af nye generative AI-værktøjer kan over tid ændre den interne kommunikation radikalt, mener Jonas Bladt Hansen (billedet), der er rådgiver i intern kommunikation. Han peger selv på fire forskellige roller, hvor AI kan gøre den interne kommunikation hurtigere, bedre og endda mere inkluderende.

Edit page