26. januar 2021

Har du bedre eller dårligere vilkår end andre? Få svaret her

/files/assets/news/lonberegner-credits.jpg

I KS LØNmagasin, der netop er lagt på hjemmesiden i en opdateret udgave med tal fra 2020, finder du – ud over naturligvis lønstatistikker opgjort på stillingstype, geografi og andre parametre – oplysninger om, hvad der er normale vilkår for en som dig i det job du har og med din baggrund.

Får du overarbejdsbetaling, så har du markant bedre vilkår end de fleste. Har du omvendt under 5 feriefridage (feriefridage er fridage ud over de 5 ferieuger), så hører du til blandt den dårligst femtedel af de privatansatte.
Disse oplysninger – og mange flere – finder du i KS' LØNmagasin. Og den nyeste udgave er lige kommet på gaden. Det vil sige: Det ligger på hjemmesiden og alle dem, som svarede på spørgeskemaet til lønstatistikken i efteråret 2020, har fået det tilsendt direkte pr. mail.

I LØNmagasinet finder du – ud over naturligvis lønstatistikker opgjort på stillingstype, geografi og andre parametre – oplysninger om, hvad der er normale vilkår i øvrigt. Ud over de allerede nævnte for eksempel fridage med løn, frihed med løn på barns sygedag(e) og personalegoder (mobiltelefon, internet, sundhedsordning med videre). Eller sagt på en anden måde: Øvrige vilkår, som også kan indgå i den samlede pakke, som dine løn- og ansættelsesvilkår er. Og dermed vilkår som du, som privatansat, ofte også kan bringe med ind i forhandlingen, når du får nyt job eller ved din årlige lønforhandling.

I LØNmagasinet finder du også mange andre værktøjer, som hjælper dig i din lønforhandling. Det gælder ikke mindst Lønberegneren, hvor du kan kombinere uddannelse, branche, stillingstype og meget andet, for at finde markedslønningerne. Men også for eksempel en vejledning i lønforhandling 27 tips til din lønforhandling og en vejledning om, hvad der bør stå i din kontrakt Ansættelseskontrakten.

Vi har samlet værktøjerne på en side for henholdsvis privatansatte og offentligt ansatte. Og så er du altid velkommen til at kontakte os for helt konkret og individuel rådgivning og sparring. Du kan for eksempel booke en lønvejledning her.

Edit page