HA Kom overlever

/files/assets/news/cbs_kilen-2685-1713422742.jpg
18. april 2024
Af Anne Nimb

CBS lukker ikke fem HA-uddannelser, som de havde varslet. De lukker tre og to bevares, heriblandt HA Kom. Det er glædelige nyheder. Flere uddannelser skal dog igennem en omfattende revision i forbindelse med kandidatreformen. Det meddeler CBS.

Efter en udmelding tirsdag står det klart, at CBS ikke lukker HA Kom-uddannelsen som det ellers var varslet. Men uddannelsen – sammen med andre - skal stadig aflevere omfattende reformplaner til godkendelse af direktionen senest midt i juni.

”Det er glædeligt, at ledelsen på CBS har taget denne beslutning. Dimittender fra HA virksomhedskommunikation er efterspurgte på arbejdsmarkedet. Det ville blive et problem for virksomhederne, hvis de ikke i fremtiden kan få den arbejdskraft og de kompetencer, de efterspørger,” siger KS forperson Cathrine Holm- Nielsen.

 HA i projektledelse (HA Pro) har fået samme mulighed for at fortsætte som HA Kom, men CBS’ direktion har besluttet at fastholde, at HA i sprog og kultur (HA BLC), HA i asiatisk sprog og kultur (HA IBA) og HA i europæisk business (HA EB) lukker. Lukningen af disse uddannelser sker som led i en strategisk beslutning om ikke længere at udbyde uddannelser med undervisning i sprog og uddannelser med geografiske områdestudier. 

 CBS-ledelsen giver flere grunde til lukningerne. En er udsigten til at skulle dimensionere på grund af kandidatreformen. Men allerede inden kandidatreformen var CBS i gang med en strategisk gennemgang af uddannelsespaletten. En undersøgelse blandt interessenter i 2019 viste, at uddannelserne på CBS varierer meget i kvalitet, og samtidig overlapper de hinanden på indholdet. Ønsket om færre uddannelser har derfor eksisteret i flere år.

I forbindelse med at CBS-ledelsen fremlagde deres planer for den potentielle lukning af HA Kom, skrev KS og K1 Kommunikationsforening en støtteerklæring, der blev sendt til direktionen for CBS. Her blev det blandt andet påpeget, at en lukning af HA Kom vil være et stort tab for den danske kommunikationsbranche, der har brug for kommunikatører, der også ved en masse om ledelse og forretning.

 Læs også CBS vil lukke kommunikationsuddannelse (kommunikationogsprog.dk)

KS mener

Vi har ansvaret for et hjernevenligt arbejdsliv

Det hjernevenlige arbejdsliv er udfordret. Der er masser af data, der påviser, at resultatet af, at arbejdspresset er øget, er et dårligere arbejdsliv, udbrændthed og arbejdsrelateret stress. Som fagforening har vi en rolle at spille, for vi har brug for en større samtale om fælles ansvar og nye løsninger. Den tager vi i KS på os, også i dag i anledning af 1. maj.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Edit page