Finanslov giver mere barsel til tvillinge-forældre

/files/assets/news/jelleke-vanooteghem-chuzevdl4qm-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Med nogle måneders forsinkelse fik vi en ny finanslov i denne uge.

Egentlig skal en finanslov vedtages, inden året starter. Derfor er det meget usædvanligt, at årets finanslov først er faldet på plads nu.

Det skyldes, at folketingsvalget og den efterfølgende regeringsdannelse i slutningen af sidste år kom i vejen for at lande en aftale om finansloven.

Regeringen havde sat færre midler end normalt af, som partierne i aftalen kunne forhandle om at bruge. 200 millioner kroner var der i første omgang lagt op til. Det beløb er dog blevet hævet undervejs i forhandlingerne.

I aftalen er partierne, der foruden regeringen tæller R, SF, LA og DF, blandt andet blevet enige om at indføre 26 ugers ekstra orlov med barselsdagpenge til forældre med tvillinger. Som det har været indtil nu, har forældre til tvillinger ikke fået længere barsel eller flere barselsdagpenge, end de forældre, der har fået ét barn. Det er endnu uvist hvornår retten træder i kraft.

Du kan se hovedprioriteterne i aftalen her

Foto Jelleke Vanootgehem

Job og karriere

Kompetenceudvikling er afgørende for KSerne og faget

Ny undersøgelse om kompeternceudvikling viser, at der er en række barrierer, som det er nødvendigt at adressere, hvis virksomhederne vil være konkurrencedygtige i for eksempel den grønne omstilling og i at arbejde med AI. ”Det er helt afgørende, at KS’erne, med de opgaver de sidder med, løbende opkvalificerer sig og får ny viden,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Fusion

Nu kan du deltage i kurser hos DM

Allerede nu har du som KS-medlem mulighed for at tilmelde dig flere af de kurser, DM afholder.

OK24

Urafstemningen om OK24 er åben. (Måske) mangler vi din stemme

Er du offentligt ansat, og har du endnu ikke stemt til urafstemningen om OK24? Så invester ét minut af (for eksempel) din påskeferie til at stemme.

Edit page