Finanslov giver mere barsel til tvillinge-forældre

/files/assets/news/jelleke-vanooteghem-chuzevdl4qm-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Med nogle måneders forsinkelse fik vi en ny finanslov i denne uge.

Egentlig skal en finanslov vedtages, inden året starter. Derfor er det meget usædvanligt, at årets finanslov først er faldet på plads nu.

Det skyldes, at folketingsvalget og den efterfølgende regeringsdannelse i slutningen af sidste år kom i vejen for at lande en aftale om finansloven.

Regeringen havde sat færre midler end normalt af, som partierne i aftalen kunne forhandle om at bruge. 200 millioner kroner var der i første omgang lagt op til. Det beløb er dog blevet hævet undervejs i forhandlingerne.

I aftalen er partierne, der foruden regeringen tæller R, SF, LA og DF, blandt andet blevet enige om at indføre 26 ugers ekstra orlov med barselsdagpenge til forældre med tvillinger. Som det har været indtil nu, har forældre til tvillinger ikke fået længere barsel eller flere barselsdagpenge, end de forældre, der har fået ét barn. Det er endnu uvist hvornår retten træder i kraft.

Du kan se hovedprioriteterne i aftalen her

Foto Jelleke Vanootgehem

CV og ansøgning

3 måder, du kan bruge ChatGPT til din jobsøgning

Har du overblik over alle de forskellige måder, du kan bruge ChatGPT i din jobsøgning? Hvis ikke, så får du her 3 måder, du måske ikke lige havde overvejet, med konkret vejledning i, hvordan du gør. Du kan for eksempel bruge den som sparringspartner inden en jobsamtale.

Sprog

Sprognævn dropper nyt komma

Efter 30 år opgiver Dansk Sprognævn at få danskerne til at elske nyt komma og vil ikke længere anbefale det frem for grammatisk komma i Retskrivningsordbogen.

KS

Netværksfacilitatorer i KS mødes i netværk

Nyt netværk for netværksfacilitatorer skal give ny inspiration, mulighed for at videndele med andre og sparring på din rolle som frivillig netværksfacilitator.

Edit page