Finanslov giver mere barsel til tvillinge-forældre

/files/assets/news/jelleke-vanooteghem-chuzevdl4qm-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Med nogle måneders forsinkelse fik vi en ny finanslov i denne uge.

Egentlig skal en finanslov vedtages, inden året starter. Derfor er det meget usædvanligt, at årets finanslov først er faldet på plads nu.

Det skyldes, at folketingsvalget og den efterfølgende regeringsdannelse i slutningen af sidste år kom i vejen for at lande en aftale om finansloven.

Regeringen havde sat færre midler end normalt af, som partierne i aftalen kunne forhandle om at bruge. 200 millioner kroner var der i første omgang lagt op til. Det beløb er dog blevet hævet undervejs i forhandlingerne.

I aftalen er partierne, der foruden regeringen tæller R, SF, LA og DF, blandt andet blevet enige om at indføre 26 ugers ekstra orlov med barselsdagpenge til forældre med tvillinger. Som det har været indtil nu, har forældre til tvillinger ikke fået længere barsel eller flere barselsdagpenge, end de forældre, der har fået ét barn. Det er endnu uvist hvornår retten træder i kraft.

Du kan se hovedprioriteterne i aftalen her

Foto Jelleke Vanootgehem

Løn og ansættelse

Fra 1. juli 2024 skal du have registreret din arbejdstid

Den nye registrering skal sikre, at regler om maksimal ugentlig arbejdstid og hviletid bliver overholdt. Det er den enkelte arbejdsgiver, der skal finde en metode, der passer til den pågældende virksomhed.

Job og karriere

Lytter du til dine kolleger?

I en travl og stresset hverdag, kan tidspres og mange opgaver få os til at fokusere mere på at svare eller afslutte samtaler hurtigt, end faktisk at forstå indholdet og intentionerne bag det, der bliver sagt. Husk derfor at lytte til dine kolleger. Når du gør det, er du med til at skabe et inkluderende og støttende arbejdsmiljø.

Job og karriere

4 trin til at håndtere nervøsiteten når du skal præstere

Hvis du synes det er svært for dig, når du bliver udfordret følelsesmæssigt eller professionelt på arbejdspladsen, får du her 4 værktøjer, der kan hjælpe dig med at styre situationen.

Edit page