Finanslov giver mere barsel til tvillinge-forældre

/files/assets/news/jelleke-vanooteghem-chuzevdl4qm-unsplash.jpg
26. april 2023
Af Anne Nimb

Med nogle måneders forsinkelse fik vi en ny finanslov i denne uge.

Egentlig skal en finanslov vedtages, inden året starter. Derfor er det meget usædvanligt, at årets finanslov først er faldet på plads nu.

Det skyldes, at folketingsvalget og den efterfølgende regeringsdannelse i slutningen af sidste år kom i vejen for at lande en aftale om finansloven.

Regeringen havde sat færre midler end normalt af, som partierne i aftalen kunne forhandle om at bruge. 200 millioner kroner var der i første omgang lagt op til. Det beløb er dog blevet hævet undervejs i forhandlingerne.

I aftalen er partierne, der foruden regeringen tæller R, SF, LA og DF, blandt andet blevet enige om at indføre 26 ugers ekstra orlov med barselsdagpenge til forældre med tvillinger. Som det har været indtil nu, har forældre til tvillinger ikke fået længere barsel eller flere barselsdagpenge, end de forældre, der har fået ét barn. Det er endnu uvist hvornår retten træder i kraft.

Du kan se hovedprioriteterne i aftalen her

Foto Jelleke Vanootgehem

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Kunstig intelligens

Fire roller: Her kan AI bidrage til intern kommunikation

Introduktionen af nye generative AI-værktøjer kan over tid ændre den interne kommunikation radikalt, mener Jonas Bladt Hansen (billedet), der er rådgiver i intern kommunikation. Han peger selv på fire forskellige roller, hvor AI kan gøre den interne kommunikation hurtigere, bedre og endda mere inkluderende.

Edit page