Offentligt ansat:

Får du den efteruddannelse du har brug for?

/files/assets/news/hakon-grimstad-htexwsf9ja4-unsplash.jpg
21. marts 2023
Af Anne Nimb

Oplever du, at dine opgaver og den måde de skal løses på, forandrer sig med mere fart på end tidligere? Så er du ikke alene om det. Ligesom mange andre er du måske begyndt at overveje, om du skal have noget efteruddannelse eller kompetenceudvikling. Her kan du se vigtige datoer, hvis du som offentligt ansat vil søge om midler til det.

I en tid, hvor teknologien og arbejdsmarkedet generelt set forandrer sig med stor fart, har alle, der er aktive på arbejdsmarkedet eller gerne vil være det, brug for løbende efter- og videreuddannelse, faglig opkvalificering og kompetenceudvikling.

Som offentligt ansat har du særlige muligheder for at opkvalificere dig, og hvis du er begyndt at tænke på, at du kan få brug for efteruddannelse eller kompetenceudvikling, kan du her sætte dig ind i hvilke muligheder du har, hvad enten du er ansat i stat, kommune eller region. Alle steder er der nemlig kompetencefonde, du kan søge, hvis du har ønsker om at opkvalificere dig.

Du skal være opmærksom på, at der er deadlines. Herunder kan du læse mere om de tre kompetencefonde og hvornår du senest skal søge i næste omgang.

Statens Kompetencefond

Næste vigtige dato er 6. juni 2023

Puljen vil være åben for modtagelse af ledergodkendte ansøgninger fra tirsdag d. 6. juni kl. 10.00 – læs mere her.

Den kommunale kompetencefond

Næste vigtige dato er 6. juni 2023 for at søge fra Akademikernes pulje – og måske er der lidt midler tilbage stadigvæk – tjek det ud via denne hjemmeside.

Alle ansatte under Akademikernes forhandlingsområde kan ansøge om kompetencemidler.

Akademikernes forhåndsgodkendte uddannelsestyper kan fremsøges under fanen ”Positivlister” og under AC – Akademikerne – læs mere her.

Den regionale kompetencefond

Næste vigtige dato er tirsdag d. 9. maj 2023 for at søge fra Akademikernes pulje.

Alle ansatte under Akademikernes forhandlingsområde kan ansøge om kompetencemidler, (dog er undtaget ansatte med en uddannelse som læge eller tandlæge, chefer ansat på Aftale for chefer, og ansatte omfattet af Aftale vedr. sygehus-/hospitalsapotekere.)

På denne hjemmeside kan du derudover finde vejledningsmateriale, se om en uddannelse er på positivlisten og få svar på de ofte stillede spørgsmål under FAQ.

Akademikernes forhåndsgodkendte uddannelsestyper kan fremsøges under fanen ”Positivlister” og under AC – Akademikerne.

Foto Hakon Grimstad

Kunstig intelligens

6 AI-tip: Bliv teknologiens mestertræner

De nye AI-værktøjer skal løbende trænes for at udvikle sig. Lidt ligesom mennesker. Men hvordan gør du? Kommagasinet har søgt råd hos to profiler.

Kunstig intelligens

8 tip: Tættere på personlige e-commerce-oplevelser med AI

AI kan - i hvert fald på papiret - bidrage til stærkere personalisering, der kan forbedre kundetilfredshed, øge salget og styrke kundeloyaliteten.

Kunstig intelligens

8 AI-veje til bedre nyhedsbreve

Der er mange muligheder for at give nyhedsbrevet et boost. Vi har bedt to eksperter give deres bedste råd.

Edit page