Offentligt ansat:

Får du den efteruddannelse du har brug for?

/files/assets/news/hakon-grimstad-htexwsf9ja4-unsplash.jpg
21. marts 2023
Af Anne Nimb

Oplever du, at dine opgaver og den måde de skal løses på, forandrer sig med mere fart på end tidligere? Så er du ikke alene om det. Ligesom mange andre er du måske begyndt at overveje, om du skal have noget efteruddannelse eller kompetenceudvikling. Her kan du se vigtige datoer, hvis du som offentligt ansat vil søge om midler til det.

I en tid, hvor teknologien og arbejdsmarkedet generelt set forandrer sig med stor fart, har alle, der er aktive på arbejdsmarkedet eller gerne vil være det, brug for løbende efter- og videreuddannelse, faglig opkvalificering og kompetenceudvikling.

Som offentligt ansat har du særlige muligheder for at opkvalificere dig, og hvis du er begyndt at tænke på, at du kan få brug for efteruddannelse eller kompetenceudvikling, kan du her sætte dig ind i hvilke muligheder du har, hvad enten du er ansat i stat, kommune eller region. Alle steder er der nemlig kompetencefonde, du kan søge, hvis du har ønsker om at opkvalificere dig.

Du skal være opmærksom på, at der er deadlines. Herunder kan du læse mere om de tre kompetencefonde og hvornår du senest skal søge i næste omgang.

Statens Kompetencefond

Næste vigtige dato er 6. juni 2023

Puljen vil være åben for modtagelse af ledergodkendte ansøgninger fra tirsdag d. 6. juni kl. 10.00 – læs mere her.

Den kommunale kompetencefond

Næste vigtige dato er 6. juni 2023 for at søge fra Akademikernes pulje – og måske er der lidt midler tilbage stadigvæk – tjek det ud via denne hjemmeside.

Alle ansatte under Akademikernes forhandlingsområde kan ansøge om kompetencemidler.

Akademikernes forhåndsgodkendte uddannelsestyper kan fremsøges under fanen ”Positivlister” og under AC – Akademikerne – læs mere her.

Den regionale kompetencefond

Næste vigtige dato er tirsdag d. 9. maj 2023 for at søge fra Akademikernes pulje.

Alle ansatte under Akademikernes forhandlingsområde kan ansøge om kompetencemidler, (dog er undtaget ansatte med en uddannelse som læge eller tandlæge, chefer ansat på Aftale for chefer, og ansatte omfattet af Aftale vedr. sygehus-/hospitalsapotekere.)

På denne hjemmeside kan du derudover finde vejledningsmateriale, se om en uddannelse er på positivlisten og få svar på de ofte stillede spørgsmål under FAQ.

Akademikernes forhåndsgodkendte uddannelsestyper kan fremsøges under fanen ”Positivlister” og under AC – Akademikerne.

Foto Hakon Grimstad

Job og karriere

Brug din energi rigtigt, når du gerne vil have nyt job

Er du ked af dit arbejde, og vil du gerne have et nyt? Finder du det svært at jonglere fuldtidsarbejde og intensiv jobsøgning? KS Karriere kommer her med fem gode råd til, hvordan du bruger din energi bedst muligt.

OK24

Aftale på plads for KSerne i staten, mens vi knokler videre i kommuner og regioner

KS’ forperson er tilfreds med resultatet i staten, som imødekommer vores hovedkrav. Det har været komplicerede forhandlinger, og de fortsætter i kommuner og regioner. Men Cathrine Holm-Nielsen tror på, at vi også når i mål her.

Fusion

Vi har fået flere legekammerater

Forbundet Kultur og Information (KI), det tidligere Bibliotekarforbundet, fusionerede med DM den 1. november 2023. Vi har talt med Tine Segel, der var formand for KI og nu sidder i spidsen for det nye initiativ DM Digi, om hvordan det har været for KI og medlemmerne at blive en del af DM.

Edit page