Karrierevejlederens blog

Det er ok at eksperimentere når du søger job

/files/assets/news/Ask-Lehrmann-1651737468.jpg
10. maj 2023
Af Ask Lehrmann

Det er ok, at du som jobsøgende læser og reflekterer over alverdens artikler om jobsøgning, men stol også på din egen mavefornemmelse, og husk at du ikke leder efter et facit, men en vinkel, der passer på netop dig.

”Du skal skjule dine huller i CVet – ellers kommer du aldrig til samtale”

”Dit CV må aldrig være mere end én side – så læser ingen det”

”En standardskabelon er aldrig en god idé”

”En standardskabelon er altid en god idé”

Når man læser rundt på diverse guides, vejledninger og anbefalinger i forhold til CV og ansøgning, får man hurtigt et indtryk af, at der er én ’rigtig’ måde at søge job på. At alle bør arbejde på, at deres materiale ser ud på den ’rigtige’ måde, og jobsøgningen skal prioriteres ’rigtigt’ – ikke at der vel at mærke er enighed om eller ordentligt belæg for, hvad ’rigtigt’ dækker over.

Virkeligheden, som jeg ser den, er meget en anden. For selvfølgelig er der ting, der karakteriserer det gode jobsøgningsmateriale: At det er velresearchet, at det er gennemskrevet, at der er en rød tråd, at det taler til modtageren, og så videre. Men det kan gøres på mange måder. Og det gode jobsøgningsmateriale kan være struktureret, præsenteret, prioriteret og opsat på utrolig mange måder.

Det afhænger i sidste ende af dig:

Skal din ansøgning være sat skarpt og sjovt grafisk op, eller må det godt bare være en A4-side med Times New Roman?

Hvis du er god til at sætte ting grafisk op, er det da klart værd at prøve! Men der er ikke noget galt i en pæn, simpel og overskuelig ansøgning. Det er op til dig.

Skal dit CV være på 1 eller 3 sider? Skal det være kronologisk eller et kompetence-CV?

Så længe det er pænt og overskueligt sat op, og arbejdsgiver kan finde den mest relevante information, er længden og formatet typisk mindre vigtig. Der er fordele og ulemper ved både at korte det for meget ned, og ved at gøre det for langt og uoverskueligt. Det er op til dig.

Skal du bruge LinkedIn aktivt til jobsøgning, eller er JobIndex fint?

Hvis du gerne vil dedikere tid og energi til at bruge LinkedIn aktivt, oplever mange at det er en fin ressource. Men mange får også gode kommunikationsstillinger uden nogensinde at røre LinkedIn. Det er op til dig.

Hvis man er i tvivl, eller ikke synes det man gør lykkes, er min bedste anbefaling at eksperimentere. Prøv at skrive en ansøgning i et mindre formelt sprog, prøv at søge på en ny kanal, prøv at sætte dit CV op på en ny måde. Se hvad der virker! Men fokuser ikke på at følge en skabelon for jobsøgning til punkt og prikke – for skabelonen er ikke skrevet til dig, og det er sandsynligt, at dens anbefalinger ikke er de rigtige til dig.

Det er i øvrigt også derfor, at det er en god idé at få individuel sparring og feedback på sit materiale og jobsøgningsstrategi. For i stedet for generelle anbefalinger, som måske eller måske ikke passer på dig og dit materiale, får du feedback, der handler om dig og din måde at gøre tingene på.

Så læs og reflekter gerne på alverdens artikler om jobsøgning – men stol også på din egen mavefornemmelse, og husk du ikke leder efter et facit, men en vinkel der passer på netop dig.

Foto Mikal Schlosser

KS

DMs forperson er gået på orlov

På baggrund af en arbejdspladsvurdering (APV) i DM, der viser udfordringer i samarbejdet mellem det politiske niveau og sekretariatet, herunder ikke mindst i forhold til DM’s forperson, Camilla Gregersen, har Camilla Gregersen valgt at gå på selvbetalt orlov, mens en arbejdsgruppe går i gang med at finde en løsning.

Leder i Kommagasinet

Restitution er rasende rart – og absolut nødvendig

Det er juni, vejret er dejligt, sommerferien står for døren. Eller det bør den i hvert fald.

Løn og ansættelse

Må chefen flytte din ferie?

Ferien nærmere sig og dermed også en række spørgsmål om forskellige regler i forbindelse med afholdelse af ferie. Her får du svar på de mest almindelige.

Edit page