9. november 2022

5 ting du IKKE skal gøre under en jobsamtale

/files/assets/uheldig.jpg
Foto Unsplash

Der er mange gode råd om de spørgsmål, man skal stille til en jobsamtale, og om hvordan man bedst forbereder sig. Men det kan også være godt at orientere sig mod de ting, som man i hvert fald IKKE bør gøre, hvis man gerne vil løbe med drømmejobbet.

Kommunikation og Sprogs karriereteam giver dig her 5 anbefalinger på ting du IKKE skal gøre til en jobsamtale, hvis du vil have de bedste chancer for at score drømmejobbet.

1. Tal ikke negativt om din tidligere arbejdsgiver

Der er mange gode grunde til at have lyst til at snakke dårligt om en tidligere arbejdsgiver – fra urealiserede faglige mål og dårlig ledelse til overarbejde og stress. Men ifølge Ballisagers seneste rekrutteringsanalyse, er de to værste ting, du kan gøre til en samtale at snakke negativt om andre og at have en negativ attitude. Og så skaber det generelt bare hverken et positivt samtalerum eller en fremadrettet dialog, at fokusere for meget på dårlige oplevelser eller relationer. Så hold samtalen fremadrettet og med fokus på det positive.

2. Vær ikke for passiv og afventende

En jobsamtale er, først og fremmest, en samtale. Og en samtale vil sjældent fungere godt, hvis den ene part kun sidder afventende og ikke selv deltager aktivt i både den faglige og personlige del af samtalen. Sørg for at stille uddybende spørgsmål, kommentere og gerne være nysgerrig og kritisk.

3. Kom til tiden

Undersøgelser lyver ikke, og flere forskellige arbejdsmarkedsundersøgelser peger entydigt på, at en kandidat skal sidde klar, når samtalen går i gang. Planlæg at være på adressen i god tid før samtalen, så du kan finde det rigtige sted at falde til ro inden samtalen.

4. Fokuser ikke for meget på dine egne karrieremål

En jobsamtale handler om et match mellem dig og virksomheden. Derfor skal den selvfølgelig ikke kun handle om én af jer, men om synergien – hvorfor virksomheden vil få noget ud af, at du arbejder der, og hvorfor du er motiveret til at løse opgaver hos dem. Brug derfor ikke for meget tid på at snakke om hvad du mener de skal give dig, hvorfor du ser de gode udviklingsmuligheder hos dem, eller hvordan virksomheden skal være dit trinbræt til andre arbejdsopgaver.

5. Vær faglig, men giv plads til kemien

Ifølge Ballisagers seneste rekrutteringsanalyse, siger 80 % af virksomheder, at den endelige kandidat til en stilling handler mere om hvem der vil være bedst at arbejde sammen med, end hvem der bedst lever op til de faglige krav i stillingen. Selv om du derfor selvfølgelig bør bruge godt med tid på at forberede dig – så du kan give de klare svar og stille de rigtige spørgsmål – bør du heller ikke overforberede dig, eller sidde og læse op fra dine noter. Det bedste, mest menneskelige indtryk kommer også af en smule impulsivitet, en kæk kommentar eller en ærlighed omkring dine svagheder.

Mangler du gode tips til din næste jobsamtale? Læs disse andre artikler, så du er bedst muligt forberedt.

11 gode spørgsmål til din jobsamtale

7 svære spørgsmål til jobsamtalen og hvordan du bedst svarer på dem

10 spørgsmål du skal stille virksomheden til jobsamtalen