Kunne du tænke dig at vide mere om KS' Repræsentantskab?
Denne FAQ giver svar på en række typiske spørgsmål - og giver dig et indblik i, hvad Repræsentantskabet egentlig går ud på.
Denne FAQ giver svar på en række typiske spørgsmål - og giver dig et indblik i, hvad Repræsentantskabet egentlig går ud på.
Ved sidste repræsentantskabsvalg i 2021 var der fire lister, der stillede op: Nyt KS, offentligt ansatte, Seniorlisten og Studenterlisten. Kontakt konsulent Jørgen Christian Nielsen, jcn@kommunikationogsprog.dk, hvis du vil vide mere om hvilke lister, der stiller op i 2023.
Repræsentantskabets opgaver som øverste myndighed vil give dig erfaringer med ledelse af en organisation. Du er med til at lægge retningen for KS’ arbejde på både den korte og den lange bane, både for KS’ som organisation, på de områder, vi arbejder med politisk og hvordan vi forholder os til medlemmernes fag, løn og arbejdsvilkår. Og du får et netværk blandt andre engagerede KS’ere.
Repræsentantskabet skal være beslutningsdygtigt, og derfor er det vigtigt, at du deltager i det årlige repræsentantskabsmøde, der normalt foregår i København i november måned.
Repræsentantskabsmøderne består dels af den obligatoriske generalforsamlingsdel, hvor der er en dagsorden, der omfatter hovedbestyrelsens beretning, økonomi, valg osv. Dels vil der være afsat tid til aktuelle temadiskussioner for eksempel om fagets udvikling, en fagforenings rolle eller om hvilke veje KS skal vælge på den korte eller lange bane.
Det ordinære repræsentantskabsmøde finder sted en lørdag i november måned – i 2023 er det planlagt til lørdag den 11. november. Det varer normalt fra kl. 10 til 17. Mødet kræver forberedelse, idet der forud for mødet sendes en skriftlig beretning, som Repræsentantskabet diskuterer.
Du vil også imellem repræsentantskabsmøderne modtage information, så du kan følge med i KS’ liv.
Der er valg hvert andet år, men man kan godt blive valgt flere gange. 2023 er et valgår.
Du får ikke udbetalt honorar, men du får dækket dine udgifter, for eksempel til at rejse, og der er naturligvis forplejning i forbindelse med møderne. Når et nyt repræsentantskab mødes første gang, sluttes der med en middag.
Som repræsentant i KS bliver du en del af KS’ frivilligkorps, som hvert år yder en stor indsats til gavn for andre KS medlemmer.
Mange af repræsentantskabets medlemmer er også frivillige i andre organisatoriske enheder i KS. Det at have prøvet frivilligt arbejde i andre dele af KS, kan også klæde dig på til rollen som medlem af repræsentantskabet, idet du får en særlig indsigt i KS’ medlemmer og aktiviteter. Derudover vil det give dig et indblik i, hvad det vil sige at være frivillig i en politisk ledet organisation.
Du kan stille op på generalforsamlingen i din region i valgåret. Regionerne holder generalforsamling i september, og hver region kan vælge to repræsentanter.
Repræsentantskabet har 47 medlemmer i alt:
32 aktive medlemmer, der vælges på liste
to aktive medlemmer, som vælges i hver region
fire studentermedlemmer, der vælges på liste
et seniormedlem, der vælges på liste.
Det kan alle aktive KS-medlemmer, Man vælges enten på en liste eller via den lokale region.
Både aktive medlemmer, studerende og seniorer kan stille op på en liste. Er du interesseret i at høre mere eller stille op på en liste, bedes du kontakte konsulent Jørgen Christian Nielsen, jcn@kommunikationogsprog.dk
Hvis du har et særligt fokus som du synes KS skal arbejde for, har du også mulighed for at fremsætte et forslag til en ny liste, som ved underskrift er bakket op af minimum 15 stemmeberettigede medlemmer. Opstillingslister skal meddeles til sekretariatet senest 15. september. Vil du vide mere om, hvordan man stiller op med en ny liste, kan du kontakte konsulent Jørgen Christian Nielsen, jcn@kommunikationogsprog.dk
Alle stemmeberettigede medlemmer af KS kan foreslå lister af enhver art, uden at de selv nødvendigvis er kandidater. Man kan udelukkende være stiller inden for sin egen medlemskategori - det vil sige hhv. aktive, studerende og seniorer, men man kan godt være stiller for flere lister.
At være kandidat, at være listefører og at være stiller kan være de samme, men det kan også være adskilt. I princippet kan man således godt være listefører og stiller uden at være kandidat. Men der kan også være sammenfald.