Top 5: Populære efteruddannelsestemaer for kommunikatører i 2023

/files/assets/news/wes-hicks-4-eetnac1s4-unsplash.jpg
16. august 2023
Af Ask Lehrmann

Hvilke emner er mest efterspurgte, når kommunikatører vælger efteruddannelse i 2023? Det spurgte vi jer KS-medlemmer om i den nye faglighedsundersøgelse. Her får I top 5 - og måske kan det give noget inspiration til jer derude, der selv venter med at trykke på knappen til komme i gang med jeres næste workshop, kursus eller uddannelse.

Kommunikation og Sprogs faglighedsundersøgelse har siden 2013 kortlagt KS-medlemmernes arbejdsmarked. Hvad er de mest almindelige arbejdsopgaver, titler, udviklingen i arbejdsmarkedet og meget andet? Og vi kortlægger også efteruddannelse indenfor kommunikation og marketing – hvilke typer, emner og temaer som fylder, når vores medlemmer skal gøre sig bedre til deres arbejde.

1. Digitale platforme og digitalisering

En almindelig tendens, der har taget særlig fart siden Covid, er at kommunikatører er blevet centrale i den digitale drift og transformation af deres virksomheder. Men selvfølgelig stilles der også bare flere krav til digitale kompetencer på mange arbejdspladser, som kommunikatøren også skal være opdateret på – og derfor indtager digitale platforme og digitalisering en førsteplads blandt efteruddannelsesemner. De mest almindelige temaer er f.eks. kurser i Zoom/Teams, CMS, usability/brugeradfærd, webdesign og programmering.

2. Copywriting, kommasætning og skriftlig formidling

Man kan altid trænge til at pudse op på kernefagligheden, og hvis der er noget faglighedsundersøgelsen også viser, er det at den skriftlige formidling aldrig går af mode. Det næstmest almindelige efteruddannelsesemne er kurser i tekstforfatning, kurser i at skrive journalistisk, at skrive til bestemte platforme, i kommasætning og i andre sprog- og fagfaglige temaer. Det er særligt kurser i nyhedsbreve som har vundet indpas de seneste år.

3. Projektledelse, procesledelse og proceskoordinering

Projektledelse er en af de arbejdsopgaver der er steget mest for vores medlemsgruppe, og siden 2013 arbejder dobbelt så mange kommunikatører med projektledelse som tidligere. Det er derfor ikke overraskende, at vores medlemmer år for år får flere certificeringer i projektledelse, procesledelse og proceskoordinering.

4. Sociale medier

Man kommer ikke uden om, at selv om platformene skifter, er sociale medier lige så vigtige i 2023 som altid. Sociale medier indtager derfor en fjerdeplads, og det er stadig de ’store’ platforme i form af kurser i markedsføring på Meta’s platforme Facebook og Instagram der er ligger i spidsen. Flere og flere medlemmer begynder dog også at tage kurser i TikTok og LinkedIn.

5. SEO og digital markedsføring

Kompetencer indenfor digital markedsføring er selvfølgelig kerneforretningen for mange marketingfaglige, men mange af de KS-medlemmer, der arbejder med kommunikation, er faktisk også begyndt at interessere sig for værktøjer indenfor digital marketing. Femtepladsen er derfor særligt kurser indenfor teknisk SEO, SEO-tekst, webshops og analytics til markedsføring.

Foto : Wes Hicks

Kommunikation

Bestyrelsen for DM Kommunikation er nu på plads

De ni medlemmer af bestyrelsen for DM Kommunikation, der bliver en realitet, når KS fusionerer med DM 1. november, er nu udpeget. Der er seks tidligere medlemmer af KS’ hovedbestyrelse og tre medlemmer er udpeget af DM. KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen bliver forperson for en fagligt stærk sektorbestyrelse med bred repræsentation, siger hun.

KS

Ekstra penge på din pensionsopsparing i PFA Pension

Hvis du har KundeKapital på din ordning i PFA, så har du fået ekstra penge ind på din pensionsopsparing den 1. april 2024.

Kommunikation

HA Kom overlever

CBS lukker ikke fem HA-uddannelser, som de havde varslet. De lukker tre og to bevares, heriblandt HA Kom. Det er glædelige nyheder. Flere uddannelser skal dog igennem en omfattende revision i forbindelse med kandidatreformen. Det meddeler CBS.

Edit page