Hvis regeringen beslutter at fjerne det sjette SU-år, som de studerende lige nu har ret til, vil det gå ud over de studerende, der vælger at skifte spor.
Ny analyse fra Akademikerne viser, at det er de studerende, der skifter uddannelse, der bruger det sjette SU-år mest. De fleste universitetsuddannelser er normeret til at tage fem år, og det er med de nuværende regler muligt at få SU i op til seks år, hvis man for eksempel udskyder sin uddannelse eller skifter uddannelse.
”Det sjette SU-år støtter de knap 34 % af de studerende, der skifter fra en uddannelse til en anden. Det giver ro og finanser til at finde den rette hylde og er en investering i veluddannet arbejdskraft i Danmark,” mener KS-forperson Cathrine Holm-Nielsen.
Ændringen presser unge endnu mere til at vælge rigtigt i første omgang. Ellers får det økonomiske konsekvenser for dem, der har valgt galt og skifter uddannelse.
Regeringens udspil til en SU-reform skulle være lige på trapperne, men nogle af de overordnede tanker bag er allerede blevet luftet, blandt andet i regeringsgrundlaget, hvor der står, at det sjette SU-år skal fjernes.