3. marts 2022

Karriererådgiverens blog:

Mangler du viden om arbejdsmarkedet? Så spørg

Hvis du oplever forvirring over de mange, mange veje, du kan vælge på arbejdsmarkedet, er det bedste råd, vi kan give: Snak med andre om det.

/files/assets/Ask-Lehrmann.jpg
Foto Lisbeth Holten

Af Ask Lehrmann, karriererådgiver i Kommunikation og Sprog

”Jeg vil gerne have hjælp til, hvordan jeg kan finde den rette karrierevej”.

Det er nok en af de mest almindelige henvendelser, vi får fra vores medlemmer, både de nyuddannede og de mere erfarne, og det er der god grund til. På et arbejdsmarked med så mange muligheder som vores, er det ofte nemt at opleve forvirring over de mange, mange veje man kan gå. ’Decision paralysis’ kaldes det på engelsk, når man står med mange muligheder, som er svære at sammenligne, og har svært ved både beslutningen og beslutningsprocessen.

Og vi vil selvfølgelig altid gerne hjælpe med vores perspektiver, idéer og sparring. Men et godt råd, jeg kan give med allerede her, er følgende: Snak med andre om det.

Snak med dine tidligere studiekammerater, og hør om deres vej ud i arbejdslivet. Brug gå-hjem møder, konferencer og lignende events til at høre om andres erfaringer med forskellige brancher, virksomheder og arbejdsopgaver. Ræk ud på LinkedIn efter personer der sidder i en stilling, som du tænker kunne være spændende, og hør hvordan deres hverdag ser ud. Opsøg viden – også om stillinger og arbejdspladser, du måske har fordomme om.

For den nemmeste måde at finde sin rette plads er at udvide sine horisonter. At blive klogere på, hvordan det egentlig er at sidde i en NGO, at arbejde som SEO-konsulent, at være ansvarlig for en Instagramside, eller at oversætte en teknisk tekst. Og det får man bare bedst at vide fra dem, der til hverdag sidder med fingrene helt nede i det.

Så hvis du er i tvivl om dit næste karriereskridt, så brug dit netværk (eller udvid det!) og book det første kaffemøde. Du får med garanti noget ny information, som du kan bruge til at planlægge din karriere – og måske også noget god viden om, hvordan en med netop dine kompetencer vil kunne skabe værdi andre steder på arbejdsmarkedet.

Og hvis du er nysgerrig på hvor du vil starte med netværk, ja, kan du finde flere her hos Kommunikation og Sprog. Det kan være et godt sted at starte!

Edit page