Julehilsen fra KS

/files/assets/news/rodion-kutsaiev-ysnkckdkyty-unsplash.jpg
19. december 2022
Af Cathrine Holm-Nielsen

Hovedbestyrelsen har taget hul på en række diskussioner og initiativer, som også kommer til at løbe videre i 2023. Udgangspunktet er (selvfølgelig) at KS som fagforening og faglig forening skal være så givende, relevant og inspirerende at være medlem af som muligt, skriver KS forperson Cathrine Holm-Nielsen blandt andet i årets julehilsen til KS-medlemmerne.

Kære KS’er

En lille årsafslutningshilsen fra KS sekretariatet og undertegnede, inden de fleste af os forhåbentlig kan se frem til en velfortjent ferie eller kortere stille stund, inden året er omme.

Det har været mit første år som forperson for KS. Det har været vildt og spændende og udfordrende, og det har bragt en masse nyt med sig. Alt sammen på den gode måde.

Én ting er at det har været nyt for mig. Jeg er også ret nysgerrig efter at vide, om det har føltes anderledes at være medlem i KS, end det plejer at gøre.

På sin vis skulle det meget gerne være som det plejer, når vi snakker daglig drift og medlemshjælp. Dvs. service, responstid, relevante tilbud eller tilknytning ændres ikke, blot fordi der skiftes ud i det politiske lederskab. Omvendt ville det være mærkeligt, hvis en ny forperson efter 12 år ikke igangsatte en vis forandring i en forholdsvis lille organisation. Mest har jeg selv følelsen af kun lige at være gået i gang, selv om der allerede er gået næsten et år, siden jeg indtog min nye rolle.

Først og fremmest håber jeg dog, at vi har været der, hvis du har haft brug for os, at vi har givet brugbar inspiration, som du ikke havde overvejet, at du manglede, eller at vi på den en eller anden måde har bidraget til en følelse af at være en del af et fagligt fællesskab. Kort sagt, at du har være glad for at være medlem af KS i 2022.

I Hovedbestyrelsen har vi taget hul på en række diskussioner og initiativer, som også kommer til at løbe videre i 2023. Udgangspunktet er (selvfølgelig) at KS som fagforening og faglig forening skal være så givende, relevant og inspirerende at være medlem af som muligt. Derfor stiller vi os selv spørgsmålet; hvordan ser fremtidens fagforening ud, og hvad den skal kunne levere?

Vi stillede spørgsmålet til KS’ repræsentantskab her i november – Repræsentantskabet er jo vores øverste myndighed, der er med til at sætte vores strategiske retning – og vi er slet ikke færdig med at besvare det endnu. Det er en vanvittig interessant diskussion, som alle KS-medlemmer kan være med til at besvare. Derfor kommer vi også til at sende en række undersøgelser ud i løbet af 2023, både vores sædvanlige tilfredshedsundersøgelse og vores faglighedsundersøgelse. De svar, vi får, er helt essentielle for at KS kan være den bedste udgave af sig selv. Jeg håber meget, at du vil give dit input, når vi sender undersøgelserne ud!

Med dit input kan vi sammen skabe et aktivt og engageret forbund, der står på mål for vores faglige felter, støtter hinanden og sammen kigger fremad.

Derfor kan det heller ikke understrege nok, at man altid er velkommen til at sende sine refleksioner, input, eller ris til mig om stort og småt.

Du ønskes en rigtig dejlig jul/dejlige fridage og en festligt indtræden i 2023.

Jeg glæder mig til næste år og håber vi ses til masser af KS aktiviteter.

Alt godt,

Cathrine og hele KS’ sekretariat

Foto Unsplash

Job og karriere

Brug din energi rigtigt, når du gerne vil have nyt job

Er du ked af dit arbejde, og vil du gerne have et nyt? Finder du det svært at jonglere fuldtidsarbejde og intensiv jobsøgning? KS Karriere kommer her med fem gode råd til, hvordan du bruger din energi bedst muligt.

OK24

Aftale på plads for KSerne i staten, mens vi knokler videre i kommuner og regioner

KS’ forperson er tilfreds med resultatet i staten, som imødekommer vores hovedkrav. Det har været komplicerede forhandlinger, og de fortsætter i kommuner og regioner. Men Cathrine Holm-Nielsen tror på, at vi også når i mål her.

Fusion

Vi har fået flere legekammerater

Forbundet Kultur og Information (KI), det tidligere Bibliotekarforbundet, fusionerede med DM den 1. november 2023. Vi har talt med Tine Segel, der var formand for KI og nu sidder i spidsen for det nye initiativ DM Digi, om hvordan det har været for KI og medlemmerne at blive en del af DM.

Edit page