2. juni 2022

Hold godt øje med din trivsel på jobbet

I en tid med mange og hastige forandringer er det særligt vigtigt at holde øje med, hvordan du trives med dit job, og det er vigtigt at reagere i tide, hvis dine advarselslamper blinker. I KS har vi flere og flere samtaler med medlemmer, der tager deres arbejdsliv op til revision. På et arbejdsmarked, hvor der er mange ledige job, er det lige nu nemmere at finde noget nyt. Men der er også flere og flere, som ikke bare har lyst til at hoppe ind i hamsterhjulet og fortsætte som før corona.

/files/assets/trivsel.jpg
Foto Unsplash

Hvordan oplever du, at tidens mange nye muligheder og krav påvirker dig? Der er ingen tvivl om, at forandringerne har løbet stærkt de seneste år. Selve arbejdslivet har været påvirket af corona, men også den teknologiske udvikling og de mange digitale muligheder, der ikke bare gør mange ting nemmere, men også hele tiden kalder på, at man forholder sig til dem, lægger pres på kommunikations- og marketingfaget, både i forhold til de timer, der forventes at man lægger – og følelsen af at man aldrig rigtig når i mål.

Vi befinder os også i en periode, hvor der er mange nye muligheder på arbejdsmarkedet, både for at skifte job og for at indrette sit arbejdsliv på andre måder, for eksempel med mere hjemmearbejde.

I KS har vi flere og flere samtaler med medlemmer, der vil noget andet i deres arbejdsliv, som har opdaget at tiden med familien under corona var vigtig og dejlig, og som ikke bare har lyst til at hoppe ind i hamsterhjulet igen og fortsætte som før.

Når vi har et medlem til samtale, handler det ikke kun om karriere i traditionel forstand, vi taler med medlemmerne om alt muligt, der har med arbejdslivet at gøre – også svære valg, dilemmaer, overvejelser om sporskifte eller om et andet arbejdsliv.

Vigtigt at holde øje

Det er vigtigt at holde øje med, hvordan du trives i dit job, for det giver dig mulighed for at reagere i tide, inden du eventuelt oplever, at du bliver ramt på dit helbred på grund af dårlig trivsel på dit arbejde.

Vi oplever nemlig også at få henvendelser fra medlemmer, der er kommet i den situation, og i nogle af tilfældene er det endt med en opsigelse, for eksempel fordi medarbejderen har været nødt til at sygemelde sig på grund af situationen på jobbet.

Sker dét kan du bruge KS – både i forhold til juraen omkring selve opsigelsen, men også hvordan du er stillet i forhold til kommunen og dine rettigheder som sygemeldt og måske ledig.

I KS har vi både jurister, karriererådgivere og en socialrådgiver, som kan rådgive og vejlede dig og være din repræsentant overfor arbejdsgiver og overfor kommunen og jobcentret, når det handler om dine rettigheder og pligter. Du kan altid kontakte os her

Og husk at gøre det, inden det ender med at du bliver syg.

På vores hjemmeside har vi et værktøj, Trivselsbarometeret, der kan give dig et fingerpeg om hvor du står. Brug det til at tage temperaturen på dit arbejdsliv.

Edit page