Godt at lønaftalen kom i mål

/files/assets/news/marisa-howenstine-cq9slnxv8yu-unsplash.jpg
6. december 2023
Af Anne Nimb

Lettelse hos Akademikerne over, at løntreparten kom i mål før overenskomstforhandlingerne i den offentlige sektor begynder kort før jul. Det mest positive er, at der igangsættes et arbejde om et nyt lønsystem med fokus på lokal løn.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen indgik forleden en løntrepartsaftale, hvor en række personalegrupper blandt de offentligt ansatte bliver tilgodeset med ekstra penge.

Akademikerne har stillet sig solidarisk og har ikke stået i vejen for at andre personalegrupper får noget ekstra i lønposen. Men det har også været vigtigt, at den ekstraordinære situation ikke skulle blandes ind i de kommende overenskomstforhandlinger. Og det er altså lykkedes.

Et vigtigt element i aftalen er, at der skal igangsættes et arbejde med at udforme fremtidens lønmodel i den offentlige sektor. Arbejdet skal være færdigt i midten af 2025, så det kan indgå i de efterfølgende overenskomstforhandlinger.

Men i første omgang handler det om OK 24.

Foto Marisa Howen

Kunstig intelligens

6 AI-tip: Bliv teknologiens mestertræner

De nye AI-værktøjer skal løbende trænes for at udvikle sig. Lidt ligesom mennesker. Men hvordan gør du? Kommagasinet har søgt råd hos to profiler.

Kunstig intelligens

8 tip: Tættere på personlige e-commerce-oplevelser med AI

AI kan - i hvert fald på papiret - bidrage til stærkere personalisering, der kan forbedre kundetilfredshed, øge salget og styrke kundeloyaliteten.

Kunstig intelligens

8 AI-veje til bedre nyhedsbreve

Der er mange muligheder for at give nyhedsbrevet et boost. Vi har bedt to eksperter give deres bedste råd.

Edit page