Godt at lønaftalen kom i mål

/files/assets/news/marisa-howenstine-cq9slnxv8yu-unsplash.jpg
6. december 2023
Af Anne Nimb

Lettelse hos Akademikerne over, at løntreparten kom i mål før overenskomstforhandlingerne i den offentlige sektor begynder kort før jul. Det mest positive er, at der igangsættes et arbejde om et nyt lønsystem med fokus på lokal løn.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen indgik forleden en løntrepartsaftale, hvor en række personalegrupper blandt de offentligt ansatte bliver tilgodeset med ekstra penge.

Akademikerne har stillet sig solidarisk og har ikke stået i vejen for at andre personalegrupper får noget ekstra i lønposen. Men det har også været vigtigt, at den ekstraordinære situation ikke skulle blandes ind i de kommende overenskomstforhandlinger. Og det er altså lykkedes.

Et vigtigt element i aftalen er, at der skal igangsættes et arbejde med at udforme fremtidens lønmodel i den offentlige sektor. Arbejdet skal være færdigt i midten af 2025, så det kan indgå i de efterfølgende overenskomstforhandlinger.

Men i første omgang handler det om OK 24.

Foto Marisa Howen

Job og karriere

Brug din energi rigtigt, når du gerne vil have nyt job

Er du ked af dit arbejde, og vil du gerne have et nyt? Finder du det svært at jonglere fuldtidsarbejde og intensiv jobsøgning? KS Karriere kommer her med fem gode råd til, hvordan du bruger din energi bedst muligt.

OK24

Aftale på plads for KSerne i staten, mens vi knokler videre i kommuner og regioner

KS’ forperson er tilfreds med resultatet i staten, som imødekommer vores hovedkrav. Det har været komplicerede forhandlinger, og de fortsætter i kommuner og regioner. Men Cathrine Holm-Nielsen tror på, at vi også når i mål her.

Fusion

Vi har fået flere legekammerater

Forbundet Kultur og Information (KI), det tidligere Bibliotekarforbundet, fusionerede med DM den 1. november 2023. Vi har talt med Tine Segel, der var formand for KI og nu sidder i spidsen for det nye initiativ DM Digi, om hvordan det har været for KI og medlemmerne at blive en del af DM.

Edit page