6. maj 2020

Brug KS, (også) hvis du rammes af fyring eller konkurs

/files/assets/news/haender-credits.jpg

Antallet af henvendelser fra KS-medlemmerne om afskedigelser og konkurser er fordoblet de seneste to måneder og de fleste skyldes coronasituationen.

Coronakrisen sætter desværre sine tydelige spor i henvendelserne til KS’ juridiske konsulenter. Således er såvel antallet af afskedigelser som konkurser hen over de sidste to måneder fordoblet. De skyldes naturligvis ikke alle coronasituationen, men det gør de fleste.

En afskedigelse er altid et hårdt slag. Det er helt naturligt at reagere med chok, afmagt eller vrede. Også selvom afskedigelsen måtte være saglig – for eksempel hvis virksomhedens marked forsvinder eller virksomheden ligefrem går konkurs.

Under alle omstændigheder er det en situation, som kan være svær at overskue. Selvom du måske forstår baggrunden for opsigelsen eller du tænker, at en konkurs er der jo ikke så meget at gøre ved, kan der bestemt være grund til at se baggrunden efter og vurdere vilkårene i forbindelse med en afskedigelse. Dét overblik har KS’ juridiske konsulenter for dig – og har overskud og erfaring til også at rumme den menneskelige side af sagen. Og KS’ karrierekonsulenter kan hjælpe dig videre mod dit næste job.

kontakt altid KS - også hvis du bliver fyret eller din virksomhed går konkurs.

De overordnede regler og muligheder kan du også læse mere om på hjemmesiden:

Afskedigelse: Her kan du blandt andet læse om opsigelsesvarsler, betydningen af en fritstilling og ret til jobsøgning i opsigelsesperioden.
Konkurs: Her kan du blandt andet læse, at vi gerne foretager anmeldelse til Lønmodtagernes Garantifond for dig, og hvad vi skal bruge af dokumentation i denne forbindelse, muligheden for at få lån i KS og din pligt til at søge arbejde i opsigelsesperioden.

Edit page