Forskere fejret for flot faglighed
16. november 2016

Fire forskere modtog forleden priser fra KS og Hedorfs Fond.

Guro Refsum Sanden og Brian Lystgaard Due modtog begge Kommunikation og Sprog Ph.d.-pris til en yngre forsker. Lisbeth Verstraete-Hansen og Mette Skovgaard Andersen modtog i fællesskab Hedorfs Fonds Forskningspris for International Virksomhedskommunikation og Sprog.

Priserne blev overrakt på et festligt arrangement på Carlsberg Akademi (æresboligen) i Valby.

Alle fire priser blev motiveret af formanden for Forbundet Kommunikation og Sprog, Per Lindegaard Hjorth.
Guro Refsum Sanden fra CBS har skrevet ph.d.-afhandling om ”Language strategies in multinational corporations: a cross-sector study of financial service companies and manufacturing companies”.

Til Guro Refsum Sanden sagde Per Lindegaard Hjorth blandt andet:
”Du er en dygtig og innovativ forsker, der har formået at sætte fokus på betydningen af at tage virksomhedens sprogpolitik alvorligt som en integreret del af ledelse i en kulturelt og sprogligt mangfoldig virksomhed”.

Til Brian Lystgaard Due var ordene blandt andet:
”Din forskning i virksomhedskommunikation på Københavns Universitet bidrager ikke blot til at synliggøre den forretningsmæssige værdi og erhvervsrelevans af kommunikationsforskning. Den bidrager også til at synliggøre relevansen af forskning på Københavns Universitets humanistiske fakultet”.

I den fælles motiveringstale til Lisbeth Verstraete-Hansen og Mette Skovgaard Andersen lød det blandt andet:
”Begge prismodtagere er ikke blot fremragende forskere, men også formidable formidlere."

Prisoverrækkelsen blev efterfulgt at en livlig debat om virksomhedernes internationale kommunikation, modereret med sikker hånd af Helle Solvang, kendt fra Sproglaboratoriet. Debatten fungerede som en glimrende opvarmning til konferencen om en national sprogstrategi, der holdes 17. november og er arrangeret af Uddannelsesministeriet og Undervisningsministeriet i fællesskab.

Edit page