29. januar 2020

Vær klar ved tasterne 2. marts

/files/assets/news/corinne-kutz-credits.jpg

Der åbner tilmeldingerne til Sprogdagen 2020 og der plejer at være udsolgt på en time. I år er temaet ’Musikalitet i sproget – sproget i musikken’ og du kan blandt andet høre TV2’s Steffen Brandt og DRs Anders Agger.
 

Sprogdagen 2020 kommer til at foregå mandag d. 30. marts 2020. I år bliver temaet “Musikalitet i sproget – sproget i musikken”.
På Sprogdagen 30. marts lukker fire sproglige ekvilibrister op for deres værktøjskasser med gode råd, konkrete eksempler og masser af musikalitet.

Du kommer blandt andet til at møde:

Indefra Aggers maskinrum (med Anders Agger)
Hans varemærke er nærvær og sproglig musikalitet. Med sin dramaturgiske pegepind dirigerer han ord, sætninger og sammenhænge, så selv store og komplicerede begivenheder rammer lige midt i maveregionen. DR-journalist Anders Agger – kendt fra blandt andet ”Indefra”, ”Anne og Anders” og en lang række dokumentariske portrætudsendelser – åbner sin sproglige værktøjskasse med inspirerende eksempler.

Da hiphop blev mainstream (med Pelle Peter Jencel)
I 29 podcast er historien om danske rappere og deres indflydelse på de fleste musikgenrer blevet fortalt og foldet ud i ”Den nye stil” med begejstring, sprogligt vid og konkrete eksempler. Bag podcastserien står P3-vært og DJ Pelle Peter Jencel, som dykker ned i grammatiske vrideture, når han åbner både sit eget og hiphoppernes værksted. Og han tester sprogdagsdeltagernes evne til at gennemskue en række hiphopudtryk med en hurtig quiz.

Danmarks kedeligste popsmed (med Steffen Brandt)
I fire årtier har Steffen Brandt som frontfigur i aarhusianske TV-2 leveret ørehængere i stribevis om rigtige mænd, duggede ruder og dejlige torsdage. Men hvor kommer ordene fra, når han lader ”Stjernen over Bjerringbro” lyse i mørket, funderer over livet ”På kanten af småt brændbart” eller ruller gennem smålandsk snevejr med ”Tintin i Tibet”? Steffen Brandt fortæller i interview med Kurt Strand om at tviste betydninger, sætninger og oplevelser.

Ny Højskolesangbog (med Jørgen Carlsen)
De var digte, før der blev skrevet musik til dem. Melodien til mange sange i Højskolesangbogen er nemlig skrevet til en eksisterende tekst. Men når teksten er skrevet før musikken, er udfordringen at få ordene og noderne til at spille sammen. Uundgåeligt bliver melodien en tolkning af teksten, når et digt bliver til en sang, fortæller Jørgen Carlsen, formand for redaktionen af den kommende højskolesangbog, tidligere forstander på Testrup Højskole og idéhistoriker.
Du kan læse mere om Sprogdagen her.

Det foregår mandag d. 30. marts 2020 i Djøfs lokaler på Gothersgade 133 i København K.
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig på forhånd.
Vi åbner for tilmeldinger på www.kommunikationogsprog.dk/kalender
den 2. marts 2020 kl 9.

Edit page