6. december 2017

Ulrik fik 2 nye job på en måned – han fulgte 3 råd

KS-medlemmet Ulrik Sell landede 2 nye job på samme måned efter at have deltaget i jobsøgningskurset Revolutionér din jobsøgning. Her får du de 3 råd fra jobsøgningsekspert Ricki Nielsen, der satte turbo på Ulriks uopfordrede jobsøgning.

Ulrik Sell, der er uddannet på CBS i 2011, havde været jobsøgende de første måneder af 2017, da han deltog på KS-kurset Revolutionér din jobsøgning i det tidlige forår. På kurset underviste Ricki Nielsen, der de seneste 6 år har inspireret flere tusinde KS’ere til at ændre strategi i jobsøgningen, så de kommer hurtigere videre i karrieren.

Ulrik fortæller: ”Jeg søgte primært job uopfordret via mit netværk, og processen blev speedet op efter kurset med Ricki. Jeg nåede nok i alt at kontakte 20 virksomheder, primært gazeller, da det er der, min styrke og erfaring ligger. Jeg fik flere tilbud om kaffeaftaler, men da jeg landede de to job hos Candidating.com og Andels.net forholdsvis hurtigt, aflyste jeg dem, da jeg ikke ville spilde de andres tid.”

Sælg ikke dig selv, når du netværker
”Du skal søge viden og ikke job, når du netværker som jobsøgende” lyder et af Ricki Nielsens kerneråd. Han forklarer: ”Hvis du ringer til en arbejdsgiver og spørger, om der er et ledigt job til dig, så skal du nok ringe til 100, der siger nej, før du rammer 1, der siger måske. Hvis du derimod kontakter en arbejdsgiver for at høre, om du må invitere dig selv på kaffe for at høre om virksomhedens udfordringer inden for et felt, du ved noget om, så bliver du straks opfattet som mere interessant.”
Det råd tog Ulrik til sig: ”Som Ricki er fortaler for - og som jo giver rigtig god mening - har min tilgang været helt at undgå direkte salg. Jeg tror egentlig heller ikke, at det ligger til min natur - så det ville være utroværdigt og halvhjertet at forsøge på det.”

”Jeg søgte primært job uopfordret via netværk, og processen blev speedet op efter kurset med Ricki.”

Vis, at du har forståelse for virksomhedens udfordringer
Ulrik indledte dialogen med Andels.net med en mail, hvor han blandt andet skrev: ”Jeg har selv været i en gazellevirksomhed i over 2 år - og med den gode vækst, I oplever, kan jeg godt forstå, hvis det også er en udfordring for jer at følge op og være opdateret alle steder. Hele tiden. Eksempelvis i forhold til web, sociale medier, presse eller i forhold til en koordineret indsats for at vinde nye kunder og markeder.”

Den formulering er ifølge Ricki Nielsen et rigtig godt eksempel på, hvordan en netværker på en effektiv måde kan vise interesse og forståelse for virksomhedens udfordringer.
Et andet sted i mailen til Andels.net skriver Ulrik: ”Måske er det også på jeres radar at styrke markedsføring, kommunikation - eller salg generelt - med stor effekt og uden at bruge for mange penge på det.” ”Her viser Ulrik igen, at han kan sætte sig ind i den situation, som Andel.net sandsynligvis sidder i, som forholdsvis nystartet virksomhed uden det store budget,” forklarer Ricki.

Tilbyd din viden
Det tredje råd, som Ulrik fulgte, er at tilbyde og dele sin viden. Det gjorde Ulrik helt konkret ved at medbringe en strategi til sit første møde med Cadidating.com. ”Jeg havde en mini-strategi med til mødet, som tog udgangspunkt i Morten Gades tanker om digitale strategier (link: https://mortengade.dk/digital-strategi-manual/). Da jeg præsenterede den, kunne vi tale om, hvad vi kunne lave sammen i morgen i stedet for at tale om, hvad jeg havde lavet tidligere,” fortæller Ulrik.
Ricki forklarer: ”Når Ulrik gennem mini-strategien viser, hvordan han tænker og arbejder, og hvordan han vil bruge sin viden til at løse Candidating.com’s udfordringer, så bliver det helt tydeligt for arbejdsgiveren, at Ulrik kan blive en dedikeret medarbejder. Og hvilken chef ønsker sig ikke sådan én?”

De 3 råd opsummeret

1. Du skal søge viden og ikke sælge dig selv, når du søger job via netværk.
2. Du skal vise forståelse for virksomhedens udfordringer.
3. Du skal tilbyde din egen viden.

I dag har Ulrik samlet sine arbejdstimer ét sted og er ansat på fuldtid hos Andels.net.


Hvis du er jobsøgende eller bare på vej videre til det næste job i karrieren, så har KS  en række jobsøgningskurser med Ricki Nielsen i kalenderen i begyndelsen af det nye år:
København
30. januar 2018: Revolutionér din jobsøgning. Del 1
7. februar 2018: Revolutionér din jobsøgning. Del 2

Aarhus
26. februar 2018: Revolutionér din jobsøgning! Del 1. Aftenkursus
5. marts 2018: Revolutionér din jobsøgning! Del 2. Aftenkursus


Edit page