9. januar 2019

Top 5 sager KS hjalp medlemmerne med i 2018

/files/assets/news/rawpixel-423665-unsplash.jpg

KS’ karriere- og forhandlingsafdeling har i 2018 bistået medlemmerne mere end 3.920 gange med råd og sagsbehandling i alt lige fra løn- og ansættelsesvilkår, til karriere, jobsøgning, sociale forhold og meget andet. Her er Top 5 listen over sagsemner, der blev søgt råd og vejledning om i 2018. 

Indgangen til et nyt år er også en anledning til at kigge tilbage på det forgange år. For hvad var det egentlig, at du og andre medlemmer ønskede sparring og hjælp til fra vores karriere- og juridiske konsulenter?

Sidste år havde vi fornøjelsen af at hjælpe jer 3.920 gange. I forhold til forrige år så er det en stigning på godt 17 procent. En del af forklaringen på denne stigning ligger i, at foråret 2018 var præget af overenskomstforhandlingerne på det offentlige område. Denne del tegnede sig for godt 9 procent af stigningen mens den resterende del ligger i stigningen indenfor de områder vi sædvanligvis yder jer hjælp i.

Vi har dykket ned i sagerne og set nærmere på, hvilke emner i har henvendt jer om og bringer dig her Top 5 listen.  

Løn på førstepladsen igen igen igen 
I lighed med de sidste tre år, var den mest efterspurgte ydelse i 2018, med 21 procent, om løn. Det inkluderer alt, lige fra vejledning om løn og lønforhandling, til rådgivning og sagsbehandling om manglende løn. Henvendelserne om løn steg i forhold til 2017 med 7 procent, hvilket for os indikerer, at der også i 2019 er behov for arrangementer omkring løn.

De næste lønarrangementer afholdes i København 23. januar, Aarhus 24. januar, Odense 28. januar samt Aalborg 4. februar.  

Du kan altid via hjemmesiden løn og honorar finde lønberegneren, vejledninger samt anden hjælp til din næste lønforhandling. Skulle du have behov er du også mere end velkommen til at booke en lønsamtale med os.    

Kontraktgennemgang på andenpladsen  
På en stensikker anden plads har vi kontraktgennemgang, der tegnede sig for 14 procent af sagerne.  

Du kan som altid finde vores vejledning til ansættelseskontrakten og kontraktskabeloner på hjemmesiden.  

Karrierevejledning og feedback på ansøgninger og CV’er  
På karriereområdet, der indtager tredje og fjerdepladsen, har der været stor efterspørgsel efter karrierevejledning og feedback på ansøgninger og CV’er. I 2018 stod de for godt 16 procent af henvendelserne.  

Du er altid velkommen til at bestille en karrieresamtale, hvis du mangler sparring på dit nuværende og fremtidige arbejdsliv. Eller få feedback på dit jobsøgningsmateriale, hvis du mangler hjælp og inspiration til din jobsøgningsproces. 

Opsigelse på sidstepladsen 
På sidstepladsen – og heldigvis for det – er sagerne om opsigelse. De tegnede sig for 7 procent af sagsmængden i 2018.  

Så 2018 var på mange måder et aktivt år, hvor rigtig mange af jer heldigvis brugte KS – ikke kun som fagforening men også som faglig forening. Det glæder vi os til, at I forhåbentligt også gør i 2019.   

Vi vil i hvert fald gøre vores ypperste for, at I får den bedst mulige oplevelse uanset af hvilken årsag I henvender jer.  

Edit page