27. januar 2021

Tjek dine feriepenge

/files/assets/news/ibrahim-rifath-oaphds2yegq-unsplash-1-credits.jpg

Din arbejdsgiver skulle ved udgangen af 2020 indberette dine indefrosne feriepenge for perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 til Lønmodtagernes Feriemidler. Du har nok fået besked om det her i starten af 2021 i e-Boks.

Beløbet, der skal være indberettet, dækker hele perioden – uanset om du valgte at få udbetalt nogle af pengene i 2020. Alle, som har været i job i perioden, modtager en opgørelse. Det gælder også, hvis du er studerende.

Feriepengene dækker den ferie, som du har optjent under din ansættelse i perioden. Dage, i perioden, hvor du har holdt ferie, har du ikke optjent feriepenge af, og som følge deraf er der ikke indberettet noget for de dage.

Allerede udbetalte indefrosne feriepenge
De indefrosne feriepenge, du eventuelt allerede har fået udbetalt, blev fastsat på baggrund af den lønindkomst, der var indberettet til Skattestyrelsen, Feriekonto og Feriepengeinfo i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020.
Det var altså ikke på baggrund af oplysninger fra din arbejdsgiver. Årsagen hertil er, at arbejdsgiveren har haft indtil den 31. december 2020 til at indberette dine feriepenge til Lønmodtagernes Feriemidler. 
Det betyder, at der i de indefrosne feriepenge, som du allerede har fået udbetalt, ikke er taget højde for, om du for eksempel har holdt ferie eller været på barsel i perioden 1. september 2019 til og med 31. august 2020. Har du derfor fået for meget eller lidt udbetalt, bliver det blot korrigeret i de resterende to ugers feriepenge, som fortsat er indefrosset og forventeligt vil kunne udbetales i marts 2021.

Hvis du ikke umiddelbart kan genkende det beløb, som er indberettet, som du har fået besked om i din e-boks, så tag fat i din arbejdsgiver, hvis du er i tvivl, om beløbet er korrekt.

Edit page