7. oktober 2020

Tjek din lønseddel og undgå at snyde dig selv

/files/assets/news/micheile-hendersson-credits.jpg

Mette havde 78.000 kroner til gode i ekstra løn, pension og feriepenge, og efter forhandling med KS, indbetalte arbejdsgiveren pengene til Mette. Har du styr på, om din lønseddel er korrekt?

I en travl hverdag er det ikke alle, der når at tjekke deres lønsedler, og for mange er det også en tillidssag, at lønsedlen fra arbejdsgiveren er korrekt. Hvis man er ansat på overenskomst, kan det være svært at gennemskue det lønsystem, man aflønnes efter.

Det gælder for eksempel, hvis du er ansat i det offentlige på en akademikeroverenskomst med aflønning efter en lønskala med løntrin, som afhænger af ens anciennitet som akademiker.

Det var tilfældet for Mette, som var ansat i en statslig styrelse. Da hun kontakter KS for at få lønvejledning i forbindelse med et nyt job, sender hun sin seneste lønseddel ind. Her bliver konsulenten opmærksom på, at der er noget galt. Mette er nemlig blevet indplaceret på et forkert løntrin efter sin barsel, da lønkonsulenten på arbejdspladsen ikke var klar over, at løntrin 7 på akademikerskalaen skal springes over for kandidater (lønforløbet er to år på løntrin 4, et år på løntrin 5, løntrin 6 og løntrin 8).
Efter at have regnet på det, viste det sig, at Mette havde 78.000 kroner til gode i ekstra løn, pension og feriepenge, og efter forhandling med KS, indbetalte arbejdsgiveren pengene til Mette.

Får du tjekket om din lønseddel er korrekt? KS hjælper dig gerne. Skriv til os.

Mette er ikke medlemmets rigtige navn, men hendes identitet er redaktionen bekendt.

Edit page