19. maj 2021

Temaet for Sprogdagen 2021 er krisekommunikation

Datoen for Sprogdagen 2021 er nu fastlagt, og man kan allerede nu indsende forslag til vindertekster i de forskellige kategorier. Med tanke på corona er en af kategorierne naturligvis krisekommunikation, og vi får Søren Brostrøm på talerstolen. 

Når en krise opstår, handler det om at tage kontrol. Effektiv kommunikation er bremsen, der forhindrer krisen i at rulle derudad. Det er ikke nogen nem disciplin. Timing, historik, sprogtone og personlighed spiller afgørende roller. Og når det ikke lykkes, kan følgerne være katastrofale.
På Sprogdagen tirsdag d. 28. september 2021 vil oplægsholdere fortælle om, hvordan den sproglige bevidsthed er afgørende i kommunikation i en krisetid og det enorme pres, man arbejder under.
På Sprogdagen kan du blandt andet høre Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, Michael Bang Petersen, professor, leder af HOPE-projektet, Rani Hørlyck, skoleleder og formand for Red Barnet i Aarhus, Heidi Jønch, retoriker og ph.d. i journalistik og Sune Bang, kommunikationsrådgiver


Dagen afsluttes med prisuddeling og reception. Hvis du har eller kender til et sprogprojekt, der kan komme i betragtning til prisen, kan du indstille den her. De fire kategorier er:

  • Bedste tekst

  • Bedste SoMe-tekst

  • Bedste visuelle budskab

  • Bedste krisekommunikation


Sprogdagen afholdes for første gang i Aarhus og det foregår tirsdag d. 28. september 2021, fra 16:30-20:00 på Journalisthøjskolen, Helsingforsgade 6A-D, 8200 Aarhus N.
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig på forhånd.

BAG SPROGPRISEN STÅR
DMJX – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Dansk Sprognævn
sproget.dk
Det Danske Sprog- og Litteraturselskab
Forbundet Kommunikation og Sprog
kurtstrand.dk
Syntaksis

Edit page